Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Τις 11 πρώτες Συνεργατικές που θα λειτουργήσουν από Φεβρουάριο παρουσίασε ο Δήμαρχος Κω

Υπάρχει ήδη έτοιμη πρόταση ένταξης στο ΕΣΠΑ η οποία έως τις 15 Ιανουαρίου θα έχει κατατεθεί για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ενώ στόχος είναι όλες οι συνεργατικές με την επωνυμία "ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ" να ενταχθούν ως δίκτυο, αλλά και να αναπτύξουν γύρω από αυτές και άλλες συνεργατικές δράσεις πάλι από νέους ανθρώπους, που θα αφορούν την τεχνική, διοικητική και οικονομοτεχνική στήριξη τους (σε λογιστικό επίπεδο κλπ).

Ενώ όπως στην περίπτωση της Συνεργατικής που θα ασχοληθεί με τα φίλτρα της καμινάδας του εργοστασίου της ΔΕΗ στο Μαστιχάρι θα υπάρχουν πέρα από τους επιστήμονες και ανειδίκευτοι εργάτες (το ίδιο και στην επιχείρηση που θα ασχοληθεί με τον καθαρισμό του Δάσους για το οποίο έχουν εξασφαλισθεί οι σχετικές αδειοδοτήσεις).

Σε ότι αφορά τις δύο Συνεργατικές γυναικών για την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας "Κως ευφραίνειν" στην Κω (επαναλειτουργία Αίγλης σε νέα βάση) και "Αμβροσία" σε κτήριο που θα παραχωρήσει ο Δήμος στο Μαρμάρι, υπάρχει ακόμα -όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος- αντίστοιχο ενδιαφέρον για άλλες δύο αντίστοιχες επιχειρήσεις από γυναίκες σε Αντιμάχεια και Κέφαλο.
Μίλησε ακόμα για τις υπόλοιπες που ετοιμάζονται και τον δεύτερο κύκλο σεμιναρίων που θα αρχίσει άμεσα.

Ενώ ανακοίνωσε ανοικτό διαγωνισμό για χρηματοδότηση από το Δήμο με 500.000 ευρώ (από τα συνολικά 2,5 εκ. ευρώ που θα διατεθούν) για χρηματοδότηση νέων τεχνολογιών... (Κατά το πρότυπο της Οικονομίας του καναδά που ξεπέρασε την κρίση στις αρχές της δεκαετίας του '90 επενδύοντας στις νέες τεχνολογίες).
Τέλος έκανε λόγο για συμφέροντα τοπικά και πανελλαδικά που θα σταθούν εμπόδια...
Σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του Δήμου Γ. Φραγκούλης στη Συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν:
Από την επιχείρηση Κοινωνικής Οικονομίας "Ονειροχώρα" (Βρεφονηπιοκόμων) η Άννα Πάτμου
Από την επιχείρηση "Κως Ασπίς Ευφραίνειν" η Στέλλα Τσατσαρώνη
Από την " Τριών στοιχείων της φύσης" (Χημικών) η Ιόνη Τρακόσσα
Από των Γεωπόνων " Ιππο- vita" (Βοτάνων) οι Νίκος Βαμβακίδης Μαρία Γιαννάκη και Πέτρος Πετρώτης

Από "Αμβροσία" (γυναικών Πυλίου για τοπική γαστρονομία) η Αρχοντία Αυγουλά
Ρεπορτάζ: Γιάννης Κιάρης (www.aegeanews24.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου