Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν την Παρασκευή 13/1, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Γυμνασίου Κω

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν την Παρασκευή 13/1, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Γυμνασίου Κω προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, τον Δήμο Κω και το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κω, στην οποία τους ζητούν τα κλειδιά του νέου γυμνασίου στην Λάμπη, για να ολοκληρώσουν οι ίδιοι τις εργασίες που απομένουν έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει.
Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
"Κύριοι, είμαστε οι γονείς και των δύο γυμνασίων που στεγάζονται στο κτίριο στη θέση «Κακό Πρινάρι» του Δήμου Κω. Το κτίριο αυτό στεγάζει εδώ και τριάντα έτη συνολικά 800 παιδιά! Οι συνθήκες στέγασής τους και ο τρόπος παροχής εκπαίδευσής τους υποθέτουμε πως σας είναι γνωστές. Από ακατάλληλες έως άκρως επικίνδυνες.
Παρά ταύτα, τα γυμνάσια αυτά λειτουργούν, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει άλλος χώρος να τα στεγάσει. Και λειτουργούν με την ανέχεια τη δική μας, ως γονιών και την δική σας, ως υπευθύνων, αλλά κυρίως λειτουργούν με την ευνοϊκή τύχη των παιδιών, που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί το «μοιραίο».
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σας έχουν ενοχλήσει κατά καιρούς πολλοί. Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για την όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή βοήθειας προς διδακτικό προσωπικό και παιδιά. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πόσο ακόμα θα κρατήσει αυτή η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!!!

 
Γιατί πρόκειται περί κοροϊδίας, όταν δύο χρόνια τώρα λέτε ότι το 2ο γυμνάσιο είναι έτοιμο και θα λειτουργήσει από χρονιά σε χρονιά. Και δεν φτάνει που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ και δεν το ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ , αλλά δεν λέτε και στον κόσμο ότι αυτό το γυμνάσιο, όπως φτιάχτηκε (που δεν φτιάχτηκε) δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες κανενός γυμνασίου!!!! Το 2ο Γυμνάσιο Κω, έτσι όπως λειτουργεί σήμερα (κακήν – κακώς) έχει πέντε τμήματα σε κάθε τάξη. Στο σύνολο δηλαδή 15 τάξεις. Και το καινούργιο στο οποίο πρόκειται να μεταφερθεί έχει δώδεκα τάξεις!!!
Έστω και αυτές, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δεν είστε σε θέση να τις παραδώσετε. Και η δικαιολογία σας; Ποια άλλη; Δεν υπάρχουν λεφτά.
Εμείς λοιπόν σας λέμε το εξής απλό. ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Δεν μας νοιάζει από πού. Και δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Είναι δικό σας και πρέπει να το λύσετε. Όχι αύριο, όχι σε δύο μήνες. ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ. Δεν θέλουμε να μας πείτε ούτε ότι περιμένετε επιδότηση, ούτε ότι περιμένετε κάποια δόση χρημάτων.
 

Θέλουμε να μας δώσετε τα κλειδιά, για να το τελειώσουμε εμείς οι γονείς με ό,τι μέσο διαθέτουμε. Προσωπική εργασία, παλιό εξοπλισμό, προσφορές γονέων κ.α. Για να μην σας δώσουμε για άλλη μία φορά το δικαίωμα να το εμφανίσετε ως δικό σας έργο.
Για ύστατη φορά, σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα μας βρείτε μπροστά σας.
Το παρών κείμενο ψηφίστηκε ομόφωνα από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των 2 γυμνασίων
Πηγή: http://www.stathmosnet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου