Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Κουκλοθέατρο στη Ροδιακή Έπαυλη

Ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ και η «ΦύΡδηΝ ΜιγΔηΝ» παρουσιάζουν:
«ΦΛΟΞ, ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ»
Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 στις 17.30 και στις 19.00
Στη Ροδιακή Έπαυλη

Η κουκλοθεατρική ομάδα ΦύΡδηΝ ΜιγΔηΝ, μετά από την παρουσία της στις Πηγές Καλλιθέας και την αυξημένη ζήτηση για επανάληψη της παράστασης «Η Φλοξ, το κουτί και τα σύννεφα», θα παρουσιάσει με τη συνεργασία και τη στήριξη του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. ακόμη δύο τελευταίες παραστάσεις, αυτή τη φορά στην πιο ατμοσφαιρική τους εκδοχή, την Τετάρτη 4/1/12 στη Ροδιακή Έπαυλη, στις 17:30 και στις 19:00. Τιμή Εισιτηρίου: 5 ευρώ.
 Πρόκειται για μια κουκλοπεριπέτεια με αφηγηματικό μέσο τόσο το λόγο όσο και τη μουσική. Για παιδιά 3-93 χρονών και νέους όλων των ηλικιών που τους αρέσει η μουσική και δεν αντέχουνε τα μη.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

 Ένα παιδί από τον κόσμο των παραμυθιών, η Φλοξ, ανακαλύπτει τον κόσμο των ανθρώπων μέσα από την ελευθερία της παιδικής φαντασίας ώσπου…ένα μεγάλο "πρέπει" διακόπτει το παιχνίδι της και την αναγκάζει να ακολουθήσει διαδρομές που η ίδια δεν θα επέλεγε.
Ο φόβος και η αγωνία παίρνουν τη θέση της χαράς και της ανακάλυψης. Όμως.. Κάθε πρόβλημα φέρνει μαζί του ένα δώρο.
Όσο πιο μεγάλο το πρόβλημα τόσο πιο μεγάλο το δώρο..

Σύλληψη: Ζωή Βλάσση
Σκηνοθεσία: Φύρδην Μίγδην
Κατασκευή κούκλας: Στάθης Μαρκόπουλος, Ζωή Βλάσση
Εμψύχωση: Ζωή Βλάσση, Νατάσσα Ταπάκη
Σκηνικά: Νατάσσα Ταπάκη, Ζωή Βλάσση
Μουσική: Γιώργος Παυλίδης, Μπάμπης Πολιτόπουλος

Η παράσταση πραγματοποιείται με την Ευγενική Χορηγία της
Poeessa Thematic Events (www.poeessa.com)

Περισσότερα για την ομάδα:
Η ομάδα ΦύΡδηΝ ΜΙγΔηΝ αποτελείται από τη Ζωή Βλάσση και τη Νατάσσα Ταπάκη. Είναι απόφοιτες του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με σπουδές στη Real Escuela Superior de Arte Dramatico της Μαδρίτης. Συνεργάζονται καλλιτεχνικά από το 2003.
Με το κουκλοθέατρο ασχολούνται από το 2007. Μαθήτευσαν δίπλα στον Στάθη Μαρκόπουλο και τον Χρήστο Αυτσίδη.
Έχουν συμμετάσχει σε εγχώρια φεστιβάλ, ενώ τον Οκτώβρη του 2009, πήραν μέρος στο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθέατρου της Παλαιστίνης και τον Οκτώβρη του 2010 στο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου του Παρανά Αργεντινής το οποίο έγινε αφορμή για μία πολύμηνη περιοδεία τόσο στην Αργεντινή όσο και στη Βραζιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου