Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Λουκέτο στο ΙΚΑ Λέρου

Για κλείσιμο πάει και το ΙΚΑ Λέρου! Αυτό καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο κατάστημα του νησιού επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει αντίδραση. 
Ειδικότερα τονίζουν τα εξής:
«Εμείς οι Υπάλληλοι του ΙΚΑ ΛΕΡΟΥ εκφράζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την αντίθεση, την αγανάκτηση και την διαμαρτυρία μας, στην πρόθεση της Διοίκησης του ΙΚΑ να "κλείσει" το Τοπικό Υποκατάστημα στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των μονάδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στο γενικότερο κλίμα περικοπών στον δημόσιο τομέα.  Το ΙΚΑ Λέρου λειτουργεί από το 1956 και εξυπηρετεί 4 ακριτικά νησιά (Πάτμος, Λειψοί, Αγαθονήσι και Αρκιοί).
Δυστυχώς το"κλείσιμο" θα έχει σαν αποτέλεσμα:
• Την ταλαιπωρία όλων μας όπου και για απλή συναλλαγή θα πρέπει να μετακινούμαστε στην Κω ή στη Ρόδο με κόστος χρόνο και κυρίως χρήμα.
• Ερχεται σε αντίθεση με τη συνταγματικά κατοχυρωμένη προσωπικότητα και αποδυναμώνεται η παρουσία του κράτους στο νησί μας. Δεν βοηθά στη ανάπτυξη του νησιού μας και οδηγεί στην ερήμωσή του. Δεν ζούμε στην ηπειρωτική Ελλάδα, ζούμε σε νησί καταλάβετέ το.
• Οι υπάλληλοι του Υποκαταστήματος θα αναγκαστούν να ξεσπιτωθούν και να διαλυθούν οι οικογένειές τους.
Εμείς οι εργαζόμενοι αποφασίσαμε να μην περιμένουμε καρτερικά την εξαθλίωση των κατοίκων του νησιού. Αντιλαμβανόμαστε ότι το “κλείσιμο” του ΙΚΑ Λέρου σαν ένα κρίκο της αλυσίδας που θα έχει συνέχεια. Πριν λίγο καιρό τα γραφεία του ΟΤΕ, σήμερα το ΙΚΑ, αύριο η Δ.Ο.Υ, η Δ.Ε.Η., το Κ.Θ.Λ.
Πρέπει όλοι μαζί να αντισταθούμε και να αντιδράσουμε στα μαύρα σχέδια που έχουν για το μέλλον των παιδιών μας, το δικό μας, της Λέρου.
Οχι στο “κλείσιμο” του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Λέρου».
Πηγή: http://www.leros.com.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου