Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Γεγονός η συρρίκνωση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου!

Είναι γεγονός πλέον η συρρίκνωση των κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, λόγω της ελλείψεως επαρκούς προσωπικού, η διακοπή της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και η εκτέλεση μόνο των επειγουσών χειρουργικών επεμβάσεων. («Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς»). Το χρονοδιάγραμμα αυτό θα ισχύσει από την 2α Ιανουαρίου μέχρι και την 20η Ιανουαρίου, οπότε και πιστεύεται ότι θα καταστεί δυνατή η πρόσληψη προσωπικού.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μιχ. Κόκκινος, απέστειλε συγκεκριμένα προς τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και τους διευθυντές των κλινικών, την ακόλουθη εγκύκλιο (αριθμ. πρωτ. 33579/28-12-2011), με θέμα: «Σχέδιο ενοποίησης τμημάτων και λειτουργίας κλινικών από Δευτέρα, 2/1/2012».

Λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού που θα αντιμετωπίσει το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου από 1/1/2012, εξαιτίας της αποχώρησης και των τελευταίων συμβασιούχων και σε συνέχεια της από 15-12-2011 (αρ. πρ. 698) πράξης μου, σας δίνονται οι παρακάτω σαφείς και αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου από την Δευτέρα 2/1/2012 έως και τις 20/1/2012 (βραχυπρόθεσμο σχέδιο, έως την πρόσληψη προσωπικού).
 
• Η Ουρολογική κλινική συστεγάζεται με την Ω.Ρ.Λ. και Οφθαλμολογική κλινική, με δώδεκα (12) άτομα νοσηλευτικό προσωπικό.
• Η Β' Χειρουργική κλινική συστεγάζεται με την Α' Χειρουργική κλινική, με έντεκα (11) άτομα νοσηλευτικό προσωπικό.
• Η Νευροχειρουργική κλινική συστεγάζεται με την Ορθοπεδική κλινική, με έντεκα (11) άτομα νοσηλευτικό προσωπικό.
• Η Α' Παθολογική κλινική θα λειτουργήσει με δέκα (10) άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, η Β' Παθολογική κλινική με έντεκα (11) άτομα, ενώ η Καρδιολογική κλινική με δέκα (10) άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, όπως θα προκύψει από τις μετακινήσεις των τμημάτων του Χειρουργικού Τομέα.
• Στο Χειρουργείο θα εκτελούνται μόνο επείγουσες επεμβάσεις, οπότε οι αίθουσες που θα λειτουργούν, μειώνονται σε δύο (2) το πρωί, ενώ το απόγευμα, τη νύχτα για τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα και αργίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως σήμερα (με μία αίθουσα).
• Τα τμήματα Γαστρεντερολογικό και Ενδοσκοπικό Ουρολογικό θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως έχουν.
• Οι μονοθεραπείες της Ουρολογικής Κλινικής θα γίνονται το πρωί 07:00 με 15:00, στην Οφθαλμολογική κλινική (1ος όροφος)
• Το προσωπικό των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων (ΤΕΙ), λόγω του ό,τι δεν θα λειτουργούν τα ιατρεία αυτά από 2/1/2012, θα κατανεμηθεί ως βοήθεια στα τμήματα και όπου αλλού χρειαστεί, κατά την πρωινή βάρδια (7-3). Θα λειτουργούν μόνο τα ΤΕΙ του μαιευτικού και τα ΤΕΙ του Οφθαλμολογικού.

Υπάρχει η δέσμευση από την Ιατρική Υπηρεσία ότι η δύναμη των κλινών των τμημάτων του χειρουργικού τομέα θα είναι οι δώδεκα (12) κλίνες (δεν θα γίνονται οι τακτικές εισαγωγές) και η προσπάθεια από τον παθολογικό τομέα για όσο το δυνατό μικρότερο αριθμό εισαγωγών.
Σκοπός αυτών των μετακινήσεων του νοσηλευτικού προσωπικού, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια για τους ασθενείς με την παρουσία δύο νοσηλευτών στην απογευματινή και νυχτερινή βάρδια στα «βαριά» τμήματα (Α'Χ, Β'Χ, ΟΡΘ, ΑΠ, Β Π, ΚΑΡΔ), εκτός τμημάτων που θα συνεχίσουν με μονή βάρδια απόγευμα και νύχτα (ΠΑΙΔ).

Ο Διοικητής
Μιχαήλ Ε. Κόκκινος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου