Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Πλεονάζον προσωπικό σε 21 δήμους - Ανάμεσα τους, οι δήμοι Καρπάθου, Καλύμνου, Κω και Σύρου

Σε αυτούς τους δήμους βρήκε πλεονάζον προσωπικό το ΥΠΕΣ -Στα όπλα Καμίνης και Μπουτάρης.
«Φωτιά» στους δήμους έχει βάλει η επιστολή και το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου, σύμφωνα με το οποίο 272 δήμοι έχουν πλεονάζον προσωπικό της τάξεως των 3.708 υπαλλήλων. Εντονη ήταν η αντίδραση τόσο το Γιώργου Καμίνη, όσο και του Γιάννη Μπουτάρη.

Για τη μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών για τη διαδημοτική κινητικότητα χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία του περασμένου Ιουνίου- από τότε έχουν αποχωρήσει από τους δήμους οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί- ενώ για τον πληθυσμό λήφθηκαν υπόψη τα στοιχεία του 2011.

Από αυτά προκύπτει πως στους δήμους απασχολούνται 93.973 υπάλληλοι, ενώ από τη μελέτη προέκυψε πως πλεονάζον προσωπικό έχουν μεταξύ άλλων οι εξής δήμοι, σύμφωνα με πίνακα που δημοσίευσε ο Ελεύθερος Τύπος:

Δ. Αθηναίων: 667 άτομα

Δ. Θεσσαλονίκης: 322 άτομα

Δ. Νίκαιας – Ρέντη: 113

Δ. Καλλιθέας:73

Δ. Κηφισιάς: 61

Δ. Κω: 47

Δ. Νέας Ιωνίας: 61

Δ. Πειραιά: 50

Δ. Μοσχάτου – Ταύρου: 46

Δ. Χίου: 43

Δ. Αγίων Αναργύρων – Καματερού: 40

Δ. Ελευσίνας: 34

Δ. Σπάτων-Αρτέμιδος: 31

Δ. Σάμου: 30

Δ. Πεντέλης: 28

Δ. Σύρου: 28

Δ. Καλυμνίων – 20

Δ. Καρπενησίου: 18

Δ. Ηλιούπολης: 12

Δ. Σαρωνικού: 12

Δ. Καρπάθου: 12

Αντίθετα, μηδενικό ισοζύγιο εμφανίζει ο Δήμος Λαρισαίων, ενώ έλλειμμα εμφανίζουν οι Δήμοι Λέσβου (53 εργαζόμενοι), Ηρακλείου Κρήτης (20), Ρόδου (15), Θήβας (9) και Γρεβενών.

Στα... όπλα Καμίνης και Μπουτάρης

Εντονη ήταν η αντίδραση του Γιώργου Καμίνη αλλά και του Γιάννη Μπουτάρη στη μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών. «Το πρώτο εντυπωσιακό είναι, ότι η εν λόγω μελέτη επικαλείται παρωχημένα στοιχεία (Ιούνιος 2013), παρόλο που το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνεται καθημερινά για τη δύναμη κάθε δήμου. Επιπλέον όμως, τα στοιχεία είναι και λανθασμένα, καθώς στην επιστολή περιλαμβάνονται ειδικότητες, που το ίδιο το υπουργείο έχει ήδη θέσει σε κινητικότητα (π. χ. σχολικοί φύλακες), καθώς και άλλες «αδιευκρίνιστες» ειδικότητες», ανέφερε ο κ. Καμίνης που επισήμανε ακόμη πως η μελέτη θεωρεί ως μόνιμο προσωπικό τους συμβασιούχους, που εργάζονται βάσει ασφαλιστικών μέτρων και εκκρεμεί δικαστική απόφαση.

«Αποκορύφωμα της προχειρότητας είναι ότι αγνοείται το γεγονός ότι ο δήμος Αθηναίων είναι από το 1834, πρωτεύουσα του νομού Αττικής, καθώς επίσης και πρωτεύουσα της χώρας. Αλλιώς δεν εξηγείται το γιατί εξαιρείται από την επιπλέον σχετική μοριοδότηση, της οποίας τυγχάνουν οι πρωτεύουσες όλων των άλλων νομών», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο κ. Μπουτάρης από την πλευρά του τόνισε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν δέχεται τη λίστα του υπουργείου για τους 321 εργαζόμενους που θεωρούνται πλεονάζον προσωπικό. Πρόσθεσε πως αν φύγουν οι εργαζόμενοι, ο δήμος δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. «Οχι μόνο δεν μας περισσεύουν, μας λείπουν κιόλας», είπε χαρακτηριστικά.

Η αντίδραση του δήμου στη λίστα οφείλεται και στο μαθηματικό τύπο που υπολογίζει το πλεονάζον προσωπικό, καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο δεν μπορεί να εφαρμόζεται ο ίδιος τύπος για όλους τους δήμους.

Πηγή: Σε αυτούς τους δήμους βρήκε πλεονάζον προσωπικό το ΥΠΕΣ -Στα όπλα Καμίνης και Μπουτάρης http://www.iefimerida.gr/node/135560#ixzz2nqg0AGlR


Πηγή: verena.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου