Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Κλείνουν και το ΙΚΑ στη Πάρο… Μνημονιακή καταστροφή κάθε κοινωνικής υποδομής.

Πάρος 19/12/2013

Πριν από ένα χρόνο η Κοινωνία της Πάρου κινητοποιήθηκε για να αποτρέψει το κλείσιμο της ΔΟΥ στο Νησί: Απεργία των Υπαλλήλων, Κατάληψη για μέρες της ΔΟΥ, Ψηφίσματα και παραστάσεις του Δήμου στους αρμόδιους, Συγκέντρωση των πολιτών έξω από την Εφορία. Όλα αυτά έφεραν αποτέλεσμα και η ΔΟΥ δεν έφυγε, για την ώρα τουλάχιστον, παρ’ όλο που υποβαθμίστηκε για κάποιες εργασίες της.

Από τότε λέγαμε, ότι η ΔΟΥ ήταν μόνο η αρχή. Θα ακολουθούσαν πρώτα το ΙΚΑ, μετά ο ΟΑΕΔ, κλπ.

Δυστυχώς επαληθευτήκαμε. Με τον καινούριο χρόνο το Παράρτημα του ΙΚΑ στη Πάρο παύει ουσιαστικά να υφίσταται. Μετατρέπεται σε απλό Γραφείο, χωρίς διασύνδεση με το Ηλεκτρονικό Πληροφοριακό Σύστημα, χωρίς καμιά δυνατότητα εξυπηρέτησης του Πολίτη. Για την παραμικρότερη εργασία θα είναι υποχρεωτική η μετάβαση στη Νάξο. Το εδώ Γραφείο απλά θα μεταφέρει αιτήσεις και αιτήματα στη Νάξο.

Ο «καλόβουλος» Πολίτης αναρωτιέται, γιατί όλα αυτά, γιατί παίρνουν μέτρα που το μόνο που καταφέρνουν είναι να ταλαιπωρούν το Νησιώτη, γιατί κατεδαφίζουν κάθε Κοινωνική Υποδομή που εδώ και δεκαετίες φτιάχτηκε για την εξυπηρέτηση του Πολίτη; Γιατί; Γιατί;... Πού είναι η Συνταγματικά κατοχυρωμένη Νησιωτικότητα;

Η απάντηση είναι μόνο μία: Το Κράτος, πιστό στις Μνημονιακές δεσμεύσεις καταστρέφει συνειδητά κάθε Υποδομή. Βλέπει τους Πολίτες μονάχα σαν αριθμούς που χρησιμοποιούνται στον «ισολογισμό» των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει απέναντι στους νέους κατακτητές. Αδιαφορεί για τα Οικονομικά και Κοινωνικά προβλήματα που τέτοιες αποφάσεις δημιουργούν.

Δείτε (από την ανακοίνωση των εργαζόμενων του ΙΚΑ Πάρου) για ποιες εργασίες θα εξυπηρετούμαστε μέσω Νάξου:

• * Θεώρηση Βιβλιαρίων Ασθενείας – Απογραφή Ασφαλισμένων – Μεταβολές στοιχείων – Έκδοση Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης.

• * Οποιαδήποτε Πληροφορία Συνταξιοδότησης – ΚΕΠΑ.

• * Εκτύπωση Ενσήμων – Έκδοση όλων των Βεβαιώσεων.

• * Έκδοση και Οριστικοποίηση Παροχών Υγείας.

• * Απογραφή – Παρακολούθηση – Ρυθμίσεις – Πληρωμές – Ασφαλιστική Ενημερότητα – Μεταβολές Στοιχείων – Καταγγελίες Εργαζομένων – ΥΔΑΑΒ, Οικοδομών και επιχειρήσεων.

Όλα αυτά βέβαια έρχονται στα ξαφνικά, χωρίς ενημέρωση, για να μη μπορέσει η Τοπική Κοινωνία να αντιδράσει, με τετελεσμένα γεγονότα και αποφάσεις. Στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα που έφεραν οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ Πάρου και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση στήριξης των προτάσεων τους, για την εξεύρεση λύσης που θα εξασφαλίσει την λειτουργία του ΙΚΑ στο Νησί. Αυτό όμως δεν φτάνει:

Η Παριανή Κοινωνία και οι φορείς της πρέπει να κινητοποιηθούν για να αποτρέψουν τη κατάργηση και τη καταστροφή όλων των Κοινωνικών Δομών που υπάρχουν στη Πάρο. Μόνο έτσι κάτι μπορεί να διασωθεί.

Πηγή: kepparou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου