Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ν. Συρμαλένιος: «Το πρωτογενές πλεόνασμα χτίζεται πάνω στα ερείπια της ύφεσης»

«Ο Προϋπολογισμός του 2014 συνεχίζει ανελέητα τον αντικοινωνικό, αντιαναπτυξιακό, νεοφιλελεύθερο δρόμο εξυπηρέτησης των δανειστών και των μεγάλων συμφερόντων εγχώριων και ξένων, προωθώντας το μοντέλο οριστικής διάλυσης του κοινωνικού κράτους, κατεδάφισης της δημόσιας υγείας και παιδείας, εξωθώντας στη βίαιη προλεταριοποίηση τη μικρομεσαία τάξη και στην «κινεζοποίηση» τους μισθωτούς και τους εργαζόμενους».


Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος στην τοποθέτηση του για τον προϋπολογισμό του 2014, υποστηρίζοντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα «βασίζεται στα οικονομικά και κοινωνικά ερείπια της ύφεσης». 
«Θέλετε να σας πω συγκεκριμένα πως επιτυγχάνεται το πρωτογενές πλεόνασμα στα νησιά μας; Τα νησιά έχουν γυρίσει κάποιες δεκαετίες πίσω, έχουν κλείσει σημαντικές υπηρεσίες (Εφορίες, ΙΚΑ, κλπ), έχουν κλείσει Επιθεωρήσεις Εργασίας […] Έχουμε νησιά χωρίς πλοία και γιατρούς (υπάρχουν νησιά χωρίς κανένα γιατρό ούτε αγροτικό)» τόνισε ο κ. Συρμαλένιος και πρόσθεσε ότι «η ναυτιλιακή πολιτική της κυβέρνησης έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς».


Ο βουλευτής Κυκλάδων επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, έχει επεξεργαστεί πρόταση για την ακτοπλοΐα, την οποία θεωρεί κοινωνικό αγαθό και αυτονόητο κοινωνικό δικαίωμα για μετακίνηση των επιβατών και των εμπορευμάτων τόσο από και προς τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, όσο και μεταξύ τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο την καλοκαιρινή -τουριστική περίοδο. Όπως μάλιστα, είπε ο κ. Συρμαλένιος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει άμεσα στη σύσταση ενός δημόσιου- κοινωνικού φορέα Ακτοπλοΐας με συνεργασία κράτους και αυτοδιοίκησης.

Δείτε την ομιλία του κ. Συρμαλένιου εδώ

http://www.youtube.com/watch?v=BKsleajmFJI&feature=c4-overview&list=UUPkrINJTDITeO-mSh-NkBsQ

Πηγή: http://www.naxosnow.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου