Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα στα ιατρεία του Οίκου Ναύτη στον Πειραιά – Καταγγελία από την ΠΕΝΕΝ

Σοβαρότατα προβλήματα διαπίστωσε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) κατά τη διάρκεια επισταμένου ελέγχου που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της στα ιατρεία που στεγάζονται στο κτίριο του Οίκου Ναύτη στον Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία στην οποία προέβη η ΠΕΝΕΝ:


* Το μικροβιολογικό εργαστήριο του Ο.Ν. -από τα πιο σύγχρονα στον Πειραιά- δεν λειτουργεί εδώ και πολλούς μήνες, καθώς δεν υπάρχουν αντιδραστήρια, με αποτέλεσμα να μην γίνονται αιμοληψίες.

* Δεν υπάρχει χαρτί για τον ηλεκτροκαρδιογράφο, με αποτέλεσμα να μη γίνονται ηλεκτροκαρδιογραφήματα στο Καρδιολογικό Ιατρείο.


* Οι οδοντίατροι, δεν έχουν φαρμακευτικά υλικά για αναισθησία.

* Το Οφθαλμολογικό Ιατρείο, δεν διαθέτει κολλύρια προκειμένου να γίνει βυθοσκόπηση.

* Δεν διατίθενται γλωσσοπίεστρα, οινόπνευμα και πιεσόμετρα.

* Δεν υπάρχει χαρτί, για τις εξεταστικές κλίνες.

* Δεν διατίθεται μελάνι, για τον εκτυπωτή συνταγών.

* Δεν υπάρχει γραφική ύλη (χαρτί, καρμπόν, στυλό κ.λπ.).

Επιπλέον, η ΠΕΝΕΝ τονίζει στην καταγγελία της ότι σημαντικές ελλείψεις υπάρχουν και σε ιατρικό προσωπικό, καθώς παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις ότι στον Οίκο Ναύτη θα λειτουργήσουν πολυϊατρεία, με σκοπό την εξυπηρέτηση κυρίως του ναυτικού κόσμου και θα ενισχυθούν με μια σειρά ειδικότητες γιατρών, στην πράξη συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, με αποσπάσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ.Η καταγγελία της ΠΕΝΕΝ, ερώτηση στη Βουλή

Τα παραπάνω προβλήματα και οι ελλείψεις που καταγγέλλει η ΠΕΝΕΝ, αναφέρονται στην ερώτηση που κατέθεσαν πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (ανάμεσα τους κι ο κ. Συρμαλένιος) προς τους υπουργούς Υγείας και Ναυτιλίας. Σύμφωνα με τους βουλευτές, τα όσα κατέγραψε η ΠΕΝΕΝ δείχνουν ότι η μνημονιακή κυβερνητική πολιτική και οι αρμόδιοι Υπουργοί Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, οδηγούν συνειδητά τον Οίκο Ναύτη στην απαξίωση, με την καταστροφική τους πολιτική.

«Στην πραγματικότητα, επιδιώκουν ο Οίκος Ναύτη Πειραιά – Αθήνας και τα παραρτήματά του σε διάφορες περιοχές της χώρας, να οδηγηθούν στην εγκατάλειψη, οδηγώντας τους 210.000 ασφαλισμένους του Ο.Ν. στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας, που με αλυσίδες κλινικών και διαγνωστικών παραρτημάτων, εκμεταλλεύονται και εμπορεύονται το δικαίωμα του λαού μας, στο δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της υγείας» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ρωτούν τους υπουργούς τα εξής:

1. Τι μέτρα θα πάρουν άμεσα, για την εύρυθμη λειτουργία των ιατρείων του Οίκου Ναύτη και την επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπισθούν οι σοβαρότατες ελλείψεις που παρουσιάζονται, ώστε να σταματήσει η εγκατάλειψη και η απαξίωση του Οργανισμού.

2. Μετά την εσφαλμένη πολιτική επιλογή, για κατάργηση του Οίκου Ναύτη ως φορέα παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ναυτικών και των οικογενειών τους, προτίθενται να επαναφέρουν την αυτοτέλεια του Οίκου Ναύτη στο προγενέστερο καθεστώς, για την παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, που αποτελεί ομόφωνη θέληση των ενεργεία και συνταξιούχων ναυτικών και του συνόλου του ναυτικού μας κόσμου.

Πηγή: http://www.naxosnow.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου