Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Γενική απεργία σε Πάρο και Αντίπαρο προτείνει το Συντονιστικό για την Υγεία


Γενική απεργία σε Πάρο και Αντίπαρο προτείνει το Συντονιστικό για την Υγεία, θα απόφαση η οποία θα επικυρωθεί ή όχι με τοπικό δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2014. Του δημοψηφίσματος θα προηγηθεί διάλογος που θα σε όλες τις δημοτικές κοινότητες και σε όλους τους χώρους δουλειάς, απ’ τον οποίο ενδεχομένως προκύψουν κι άλλα ερωτήματα που θα αναφέρονται στην περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα και θα τεθούν στο δημοψήφισμα, αν κριθεί αναγκαίο και χρήσιμο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Συντονιστικό για την Υγεία, αναφέρεται στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική μνημονιακή πραγματικότητα λόγων των οικονομικών μέτρων που έχουν παρθεί, επηρεάζοντας νευραλγικούς τομείς όπως η πρόνοια, η κοινωνική πολιτική, η παιδεία, η εργασία. «Το σοβαρότερο όμως είναι ότι δεν προστατεύεται πια η υγεία μας» τονίζει το Συντονιστικό και προσθέτει ότι εδώ και τρία χρόνια το Κέντρο Υγείας Πάρου παραμένει χωρίς μόνιμους γιατρούς, μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό και ΕΚΑΒ που να καλύπτει το νησί, ενώ την ίδια στιγμή 2500 παιδιά παραμένουν τα τελευταία χρόνια χωρίς παιδίατρο.



Για τους λόγους αυτούς, οι φορείς που συμμετέχουν στο Συντονιστικόπροτείνουν Γενική Απεργία στην Πάρο και την Αντίπαρο, η οποία θα αποφασιστεί με τη διοργάνωση τοπικού δημοψηφίσματος, όπου θα δηλωθεί με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ, αν οι κάτοικοι των δύο νησιών συμφωνούν με την απεργία, καθώς κι αν θα είναι μονοήμερη, διήμερη ή τριήμερη.

«Η συμμετοχή όλων μας στο διάλογο και το δημοψήφισμα αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την επιτυχία και την αποτελεσματικότητα της πρωτόγνωρης και μεγάλης αυτής προσπάθειας. Αν η κυβέρνηση προχώρησε σε κάποια μπαλώματα στο Κέντρο Υγείας, αυτό οφείλεται στους δικούς μας αγώνες με κορύφωση τη μεγάλη συγκέντρωση της Αθήνας. Η ζωή μας χειροτέρεψε, άλλαξε δραματικά. Αν τους αφήσουμε θα χειροτερέψει κι άλλο. Στο χέρι μας είναι να τους σταματήσουμε» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Συντονιστικό για την Υγεία.

Πηγή: http://www.naxosnow.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου