Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Το κάλεσμα για τις 14 Μαρτίου στο Κέντρο Υγείας από τους φορείς της Πάρου

Φορείς της Πάρου, εκτός των Συλλόγων Γονέων και Κηδομόνων των σχολείων του νησιού που είχαν την πρωτοβουλία, ανακοίνωσαν πρόσθετα εχθές 6/3 τη δική τους πρόσκληση προς τους πολίτες της Πάρου για συμμετοχή στη συγκέντρωση - διαμαρτυρία της 14ης Μαρτίου για τα προβλήματα στους τομείς υγείας και παιδείας. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:
Ανακοίνωση -  Πρόσκληση
Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, άνεργοι, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, συμπολίτες.
Η τωρινή κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Πάρου μόνο τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί. Η ραγδαία επιδείνωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας έχει φτάσει στο απροχώρητο και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις για την υγεία μας. Οι σχολικές κοινότητες του νησιού λειτουργούν σε συνθήκες «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» χωρίς τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές, χωρίς προσωπικό, χρήματα, βιβλία και το πρόβλημα του υποσιτισμού των παιδιών μας καθημερινά να διογκώνεται.
Η αδιαφορία, η αδράνεια, οι υποσχέσεις, η διαχειριστική απραξία, η ανταλλαγή κάποιων επιστολών, η κόσμια συμπεριφορά και ο συμβιβασμός δεν έχουν θέση σήμερα. Αντίθετα αποτελούν λόγο και αιτία δυναμικών κινητοποιήσεων, γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο!

Η υπομονή μας, τόσο απέναντι στην κρατική όσο και στην τοπική διοίκηση, εξαντλήθηκε. Τώρα δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, ότι δεν ξέραμε, ότι κάτι περιμέναμε, ότι δεν είχαμε καταλάβει. Για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν ένας είναι ο δρόμος. Ο δρόμος των κινητοποιήσεων. Μέση λύση δεν υπάρχει.

Η ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου, ο Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών Πάρου, το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Πάρου, το Σωματείο Εργαζομένων στη Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου, ο Εμπορικός Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Λογιστών Πάρου, ο Σύλλογος Μηχανικών Πάρου, η Δημοτική Παράταξη Πάρος-Αξία, η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου, η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου, η Πρωτοβουλία Πολιτών Πάρου, η Λαϊκή Επιτροπή Πάρου, σας καλούν να δώσετε δυναμικά το παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τετάρτη 14   Μαρτίου και ώρα 11.00 μπροστά στο Κέντρο Υγείας.

Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου