Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Συναυλία με το Βασίλη Ρακόπουλο στην Πάρο

Το Σάββατο στις 21:00 ο "Αρχίλοχος" θα φιλοξενήσει τον Βασίλη Ρακόπουλο και την παρέα τους σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική συναυλία, ενός μικρού συνόλου κλασικής Μουσικής που σκιαγραφεί τον Ουρανό και την Θάλασσα της Ελληνικής Μυθολογίας.
Μουσική των αστεριών
Θ. Νικολούδης βιολί
Π. Βαρθακούρης ακουστικό μπάσο
Β. Ρακόπουλος κλ. Κιθάρα

Αν και τα ηχοχρώματα παραπέμπουν αναμφίβολα στην κλασική τεχνοτροπία, εν τούτοις δεν πρόκειται για μια τυπική συναυλία κλασικής μουσικής. Πρόκειται μάλλον για ένα εγχείρημα πειραματικού ήθους που διατηρεί συγγένεια με την «intuitive music», όπου τα έργα κάθε φορά αναδύονται με διαφορετικό τρόπο σε ένα διαφορετικό επίπεδο αφαιρετικής και διαδραστικής ερμηνείας. Ένα τρόπο που λαμβάνει υπόψη με ευαισθησία τον χώρο, τον ακροατή και την ευρύτερη πραγματικότητα.

Προσθέτοντας βαθμούς ελευθερίας στην εκτέλεση και διατηρώντας ανοικτό τον επί σκηνής διάλογο σε επίπεδο αισθητικής συνύπαρξης, οι μουσικοί, επηρεάζουν θετικά την επικοινωνιακή δύναμη του κλασικού ήχου.

Το περιεχόμενο περιλαμβάνει συνθέσεις από τις ενότητες «musique des étoiles» και «θαλασσογραφίες» του Β. Ρακόπουλου», αντιπαραθέτοντας την αυστηρότητα της κλασικής δομής που κυριαρχεί στο «musique des étoiles” σαν σύμβολο εσωτερική τάξης και σταθερότητας, με την απρόβλεπτη πραγματικότητα και την έντονη συναισθηματική πλοκή των “θαλασσογραφιών“

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου