Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Θεατρική παράσταση στη Ρόδο από το "Σπίτι της Ευρώπης"

Το «Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο» διοργανώνει θεατρική παράσταση με το έργο της συγγραφέως Χαράς Κόντου «Μονόλογοι Καθρέφτες», στα πλαίσια των εκδηλώσεων που γίνονται σε όλο τον κόσμο το μήνα Μάρτιο και αφιερώνονται στη Γυναίκα, αφ’ ότου το 1977 ο ΟΗΕ όρισε την 8η Μαρτίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και την Παγκόσμια Ειρήνη».

Η παράσταση θα δοθεί στο θέατρο του Κολλεγίου Ρόδου το οποίο είναι ο μεγάλος χορηγός για δεύτερη φορά, μετά την εξαιρετική «Μήδεια» της ίδιας συγγραφέως που παρουσιάστηκε στον ίδιο χώρο, το Μάρτιο του 2010!

Σε ένα αντικαθρέφτισμα ψυχών και σωμάτων, φωτός και σκιάς, τα δύο φύλα συστήνονται εκ νέου, αναθυμούνται και καταθέτουν εαυτόν στην πανανθρώπινη αλήθεια του Έρωτα. Ένα ζευγάρι μέσα στο χρόνο… δυο αλήθειες επί σκηνής!

Η απόφαση του Σχολείου να φιλοξενήσει την παράσταση σε σχολική θεατρική αίθουσα οφείλεται στο ότι θα τη χρησιμοποιήσει σαν εκπαιδευτικό και πολιτιστικό εργαλείο που θα χρησιμεύσει πολλαπλά στους μαθητές του!

Εξ άλλου συντελεστές της παράστασης είναι βασικά στελέχη του εκπαιδευτικού προσωπικού του Κολλεγίου, η Μαρία Μανιώτη και ο Γιάννης Κρικώνης!

Οι παραστάσεις θα είναι δύο: το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012, στις 7.30 το βράδυ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους μαθητές του Σχολείου και για τους άλλους θα είναι 10 € για τους μεγάλους και 5 € για τους μαθητές του Δημοτικού.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει επιμεληθεί ο Σάββας Κούτρος.

Από τα έσοδα των παραστάσεων το «Σπίτι της Ευρώπης» θα διαθέσει χρηματικό ποσό στα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ρόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου