Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Φοιτητικός Σύλλογος Σύρου: ''Οι δημόσιες μεταφορές είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα''

Σε μια εποχή όξυνσης της επίθεσης των καπιταλιστών εναντίον μας, η διοίκηση της εταιρίας Blue Star Ferries αξιοποιεί την πολιτική της κυβέρνησης που τα δίνει όλα στους τραπεζίτες τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές ενώ για την νεολαία και τους εργαζόμενους κόβει μισθούς, συντάξεις, κράτος πρόνοιας (Παιδεία-Υγεία-Aσφάλιση κλπ) και αποφασίζει την μείωση ταχύτητας στα πλοία της με στόχο να κρατήσει τα κέρδη της ψηλά. Εκμεταλλευόμενη την αμηχανία μας από τα συνεχή μέτρα και την εφαρμογή των πολιτικών του μνημονίου προσπαθεί να επιβάλλει de facto την υποβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών, ενάντια στις ανάγκες μας αποκαλύπτοντας ότι την εποχή της κρίσης κάποιοι βγάζουν άγρια κέρδη πάνω στις πλάτες μας. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την επερχόμενη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων της από 1.4.2012, καταστούν την τιμή του εισιτηρίου και την ποιότητα προσφερόμενης υπηρεσίας τραγικά δυσανάλογα μεγέθη.

Πατά στην λογική του "ότι εμείς ως μαθητές-φοιτητές-εργαζόμενοι-επαγγελματίες της Σύρου δεν έχουμε εναλλακτικές" και του ότι θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε την συγκεκριμένη εταιρία όσο κι αν φτάσει το αντίτιμο του εισιτηρίου, όση κι αν είναι η διάρκεια του ταξιδιού. Πιστεύουμε πως έχουμε την δυναμική και μπορούμε να διεκδικήσουμε ως Σύρος τα αυτονόητα, αξιόλογες υπηρεσίες για το νησί μας.
Καλούμε όλους τους φορείς και κατοίκους του νησιού να πάρουν θέση επί του θέματος, να εκφράσουμε την εναντίωσή μας στην συγκεκριμένη ανήθικη-εκβιαστική απόφαση και να περάσουμε τις επόμενες μέρες σε κοινές δράσεις με στόχο την επαναφορά των συνθηκών των θαλάσσιων μετακινήσεών μας..
Oι δημόσιες μεταφορές είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Τον πρώτο λόγο πρέπει να τον έχουμε εμείς...
Δ.Σ.
Φοιτητικού Συλλόγου Πανεπιστημίου Αιγαίου
Τμήμα Μηχανικών σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου