Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Διήμερη περιοδεία στη Σαντορίνη

Στη διήμερη περιοδεία του στη Σαντορίνη στις 22 & 23/3, ο επικεφαλής της παράταξης μας και περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε το Δήμαρχο Ν. Ζώρζο, συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της Συντονιστικής Επιτροπής για την ανέλκυση του Sea Diamond καθώς και μέλος της Επιτροπής για τη λειτουργία του νοσοκομείου της Σαντορίνης Λ. Λιγνό, έδωσε συνεντεύξεις στα τοπικά τηλεοπτικά μέσα ΖΕΥΣ TV και ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ TV και συναντήθηκε με μέλη και φίλους της παράταξης.

Στη συνάντηση του στο Δήμο, έγινε εκτενής αναφορά και ανταλλαγή απόψεων για τα βασικά θέματα του νησιού, μεταξύ των οποίων, το προτεινόμενο νέο χωροταξικό, την ανάγκη επισκεψιμότητας του αρχαιολογικού χώρου στο Ακρωτήρι, τις προοπτικές για τη νέα τουριστική περίοδο, την αντιμετώπιση των αυθαίρετων κτισμάτων, την επανεκκίνηση της σύνδεσης με τη Θηρασιά κ.α.

Από την πλευρά του Δημάρχου τονίστηκε η ανάγκη σεβασμού της φέρουσας ικανότητας του νησιού που θα βελτιώσει αισθητά και τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες, η ανάγκη άμεσου ανοίγματος του Ακρωτηρίου, θέμα για το οποίο πήρε και έγγραφες διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, η άμεση λήψη μέτρων για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την επιβολή τιμωρίας σε όσους συνεχίζουν την αυθαίρετη δόμηση, ενημέρωσε για σειρά έργων ύδρευσης και αποχέτευσης που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΕΠΕΡΑA και ενημέρωσε επίσης για τις ενέργειες του Δήμου σχετικά με τη σύνδεση Θήρας-Θηρασιάς. Τέλος ο Δήμαρχος μας αποκάλυψε ότι σε πρόσφατη συνάντηση του στην Αθήνα με το Μίκη Θεοδωράκη, ο τελευταίος-εφόσον η υγεία του το επιτρέψει- έκανε δεκτή πρόσκληση καλλιτεχνικής παρουσίας του στο νησί το επόμενο καλοκαίρι.
Στη συνάντηση του με τον εκπρόσωπο της Συντονιστικής Επιτροπής των Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Sea Diamond, έγινε λεπτομερής και αναλυτική ανασκόπηση των εξελίξεων και συμφωνήθηκε ότι, με την ευκαιρία και της 5ης επετείου από τη βύθιση του κρουαζιερόπλοιου θα πρέπει να εντατικοποιηθούν όλες οι προσπάθειες για τη δυναμικότερη προώθηση του στόχου της ανέλκυσης. Από την πλευρά μας, επισημάναμε για μια ακόμα φορά τον καθοριστικό ρόλο της Συντονιστικής Επιτροπής, που όλα αυτά τα χρόνια κυρίως με τις προσπάθειες της, το θέμα έμεινε στο προσκήνιο, κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα και την αδιαφορία των κυβερνήσεων, που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να το αποσιωπήσουν.
Σχετικά με το θέμα του νοσοκομείου, ο Λ. Λιγνός, μας ενημέρωσε ότι η Επιτροπή έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την έναρξη λειτουργίας του, που ως γνωστόν παρότι έτοιμο από πλευρά κτιριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, αναμένει την τελική έγκριση και υπογραφή των συναρμόδιων υπουργών για την έναρξη της στελέχωσης του από ιατρικό και λοιπό νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό
Από την πλευρά μας, ο Ν. Συρμαλένιος επανέλαβε την αυτονόητη στήριξη μας για την προώθηση λύσεων σε όλα τα παραπάνω θέματα της Σαντορίνης, τα οποία άλλωστε πολλές φορές έχουν αναδειχθεί και με δική μας πρωτοβουλία, τόσο στο περιφερειακό συμβούλιο, όσο και στο επίπεδο της Βουλής και της Ευρωβουλής. Ειδικότερα σε αφορά το Sea Diamond υπενθύμισε ότι καμιά από τις δεσμεύσεις που έδωσε ένα χρόνο πρίν ο Περιφερειάρχης δεν έχει εκπληρωθεί και δήλωσε ότι θα κατατεθεί άμεσα από την παράταξη μας προς την Περιφερειακή Αρχή, σχετική Επερώτηση.
24/3/2012

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί Φίλοι,
    Επιλέγω αυτό τον τρόπο επικοινωνίας επειδή το μήνυμα που θέλω να στείλω δεν αφορά μόνο λέξεις. Αφορά αισθήματα, νοήματα, έχει ψυχή, είναι ζωντανό και πέρα για πέρα αληθινό. Αυτό το Πάσχα είναι αλλιώτικο. Θυμίζει πένθος για όσα χάθηκαν. Γολγοθά για όσα περνάει ο λαός μας. Μυρίζει όμως και Ανάσταση για όλα εκείνα που μας αξίζουν. Μπορούμε να τα καταφέρουμε για χάρη των παιδιών μας. Μην απελπίζεστε, μην απογοητεύεστε, μην δειλιάζετε. Έχουμε περάσει και πολύ χειρότερα. Είμαστε Έλληνες, κι αυτό τα λέει όλα. Οι ώρες δεν ανήκουν στις ευχές. Ανήκουν στις ελπίδες που δημιουργούμε μόνοι μας. Ελπίδες για Ανάσταση, ελπίδες για ανάκαμψη, ελπίδες για ευημερία. Ας λάμψει το Άγιο Φώς στην καρδιά μας και στην ζωή μας.
    Χρόνια πολλά με υγεία, Ελλάδα, δύναμη κι Ελπίδα!!! Για όλους του Σαντορινιούς συμπολίτες μας, για όλους τους Έλληνες.
    Λουκάς Χαραλ. Καφούρος
    Ημεροβίγλι Σαντορίνης
    -----------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή