Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η κωμωδία «εχθροί εξ αίματος» στον Αρχίλοχο Πάρου


 
Ο ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ, παρουσιάζει την κωμωδία του Αρκά «εχθροί εξ αίματος» σε σκηνοθεσία Νίκου Συνόδη. Στην ζοφερή αυτή κωμωδία παίζουν ο Δημήτρης Γιώργαρος, ο Χρήστος Θεοδωρακούδης και η Μαρία Αργυροηλιοπούλου. Τα ηχητικά της παράστασης είναι του Νίκου Παπαδάκη, ενώ στο χειρισμό ήχου και φωτισμού είναι ο Στέλιος Κισκάκης. Την αφίσα έφτιαξε ο Στέλιος Συνόδης και το πρόγραμμα επιμελήθηκε η Αφροδίτη Βαζάκα.

Η παράσταση έχει πρεμιέρα το Σάββατο 3 Μαρτίου στην αίθουσα του Συλλόγου ώρα 21.00 στην Παροικιά και θα παιχθεί τον Μάρτιο: στις 4 στην Αντίπαρο, 10 στη Μάρπησσα, 16 στην Παροικία, 17 στις Λεύκες, 18, 23, 24, 25 στην Παροικιά. Στη συνέχεια θα παιχθεί σε άλλα νησιά, όπου έχουν καλέσει την ομάδα.
Το ζεύγος των Εντέρων μας παραπέμπει στα αντιθετικά ζευγάρια του θεάτρου του παραλόγου, θυμίζοντάς μας κυρίως χαρακτήρες του Μπέκετ και βεβαίως ανακαλούμε τα κωμικοτραγικά ζευγάρια του μυστηριώδους δημιουργού: Καστράτο – Λουκρητία, Κόκορας – Γουρούνι, Πατέρας σπουργίτι – Γιος σπουργίτι, Ισοβίτης – Μοντεχρήστος. Ωστόσο, αναζητώντας την αμεσότερη επίδραση, διαπιστώνουμε ότι στο σουρεαλιστικό θεατρικό έργο διαφαίνονται ξεκάθαρα τα Πειραματόζωα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου