Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

«Η Δημιουργία της σύγχρονης Σαντορίνης μέσα από το πέρασμα των αιώνων» - έκθεση με σπάνιους χάρτες και γκραβούρες στην Εστία του Πύργου 16-30.9


Η έκθεση παρουσιάζει τη νέα συλλογή του αρχαιολόγου Λευτέρη Ζώρζου με σπάνιους χάρτες και χαρακτικά που απεικονίζουν τη Σαντορίνη μέσα από το πέρασμα του χρόνου. Πρόκειται για μια παράλληλη εκδήλωση στο πλαίσιο της Μπιενάλε Τεχνών Σαντορίνης και θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Εστία του Πύργου.

Η συλλογή αποτελείται από περισσότερους από 60 χάρτες και γκραβούρες που απεικονίζουν τοπία από το νησί της Σαντορίνης και άλλων νησιών του Αιγαίου τα τελευταίων 500 ετών. Κάθε κομμάτι είναι μια αναπαράσταση της Σαντορίνης, όπως φαίνεται με την οπτική ματιά των διαφόρων καλλιτεχνών και χαρτογράφων, κάθε μία ενδεικτική της εποχής που δημιουργήθηκε.
Μέσα από τις απεικονίσεις αυτές ξετυλίγεται τόσο η μορφολογική εξέλιξη του τοπίου ως συνέπεια φυσικών φαινομένων όπως ηφαιστειακές εκρήξεις, σεισμοί κλπ., όσο και η πολιτιστική εξέλιξη του νησιού μέχρι τη σημερινή του μορφή.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 16 Σεπτεμβρίου στις 20.00. Η έκθεση θα είναι ανοικτή κάθε βράδυ μεταξύ 17.00 και 20.00 μέχρι το τέλος της Μπιενάλε Τεχνών στις 30 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου