Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

«Βραδιά Καβάφη» στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο

 
Το Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στα πλαίσια της συνεργασίας με το Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων διοργανώνουν:
Μουσικοποιητική Παράσταση – Συναυλία

«Κ.Π ΚΑΒΑΦΗΣ – ΑΠ’ ΈΞΩ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ»
στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στις 15/9/2012 και ώρα 21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΗ μουσικοποιητική παράσταση
«Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ – ΑΠ’ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ» της ομάδας «ΚΑΒΑΦΗΣ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου

Κατόπιν της τιμητικής σας πρόκλησης, να παρουσιάσουμε το μουσικοποιητικό μας αφιέρωμα στον σπουδαίο Αλεξανδρινό ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη στην όμορφη Ρόδο στις 15-9-2012, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι για ενημέρωσή σας:
Η παράσταση αυτή, θεωρείται από πολλούς πνευματικούς ανθρώπους ως μια από τις πιο ολοκληρωμένες προσεγγίσεις στο έργο του. Έχει παρουσιαστεί στο σπίτι του ποιητή στην Αλεξάνδρεια, στο Κέντρο Τεχνών Αλεξανδρείας, στο Κίνι της Σύρου υπό την πανσέληνο του Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο της Σάμου, στο φεστιβάλ του Δήμου Εξωμβούργου, στο θέατρο Απόλλων της Σύρου, στο Μέγαρο Τσιροπινά του Δήμου Ποσειδωνίας Σύρου, στην Άνδρο, την Ίο, Σαντορίνη, Νάξο, Αμοργό, Σέριφο, Μύκονο, Παροικία και Νάουσα Πάρου, Σχοινούσα, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, στη Ρωμαϊκή Αγορά, στο αμφιθέατρο «Διονύσιος Αρεοπαγίτης», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη Μεγάλη του Γένους Σχολή της Κωνσταντινούπολης παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στον Ιερό Αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, στη Νέα Υόρκη, στη Βοστώνη, στο Μέγαρο Μουσικής της Γρανάδα, στο Κέντρο Μουσικής Τεκμηρίωσης της Ανδαλουσίας και στο Παγκόσμιο Μουσικό Φεστιβάλ της Ούμπεδα στην Ανδαλουσία, με επόμενους προορισμούς το Σίδνεϋ, Λονδίνο, Παρίσι, Στρασβούργο , Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, Δελφούς, Ηρώδειο κ. α.

Στην παράσταση παίζουν οι μουσικοί Νίκος Απέργης, Κώστας Φιλίππου, Νίκος Ρούσσος, Αποστόλης Μάρης, Βαγγέλης Αραγιάννης, Αντώνης Κονσολάκης.
Ερμηνεύονται 11 τραγούδια Ελλήνων συνθετών σε ποίηση Καβάφη. Στο τραγούδι η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου