Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΡΟΔΟ ΚΟΚΚΙΝΟ - Αγώνας για την επιβίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη.

Η κυβέρνηση οδηγεί τους Δήμους της χώρας σε χρεωκοπία. Αυτό σημαίνει ότι με τις παλιές και τις νέες περικοπές οι Δήμοι δεν θα μπορούν πλέον να πληρώνουν τους εργαζόμενους, να καλύπτουν τις στοιχειώδεις λειτουργικές τους ανάγκες και να πραγματοποιούν τα ελάχιστα απαραίτητα έργα συντήρησης της πόλης.

Ο κυβερνητικός ισχυρισμός: περισσότερο μνημόνιο για να αποφύγουμε τη χρεωκοπία αντιστρέφεται στην περίπτωση των δήμων. Η μνημονιακή πολιτική χρεωκοπεί τους δήμους και κατ’ επέκταση την κοινωνία.


Οι Παιδικοί Σταθμοί, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΔΑΠ, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα Κέντρα Αλληλεγγύης για την ενίσχυση φτωχών, αστέγων, η παροχή συσσιτίων, ρούχων, φαρμάκων και άλλα είναι κάποιες από τις υπηρεσίες που αναγκαστικά θα κλείσουν και κατ’ επέκταση θα λείψουν από τους συμπολίτες μας που τόσο έχουν ανάγκη με την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ παρόλα αυτά, ακόμα και τώρα, είναι το ανάχωμα στην διάλυση του κοινωνικού κράτους. Είναι ο βασικός μοχλός κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, με κοινωνικές παρεμβάσεις διαχρονικές αλλά και απότοκες της οικονομικής κρίσης. Είναι αυτή που σηκώνει αποκλειστικά το βάρος της κοινωνικής πολιτικής του κράτους, έχοντας οργανώσει ένα εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών, που απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών και ιδιαίτερα της φτωχούς, της ανέργους και τους οικονομικά ασθενέστερους.

Με την απόφαση της τρικομματικής Κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για επιπλέον περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά 30%, μέσα στον θερμό Αύγουστο και κατά παράβαση του νόμου 259/3852 που τους θεσμοθετεί, επιβεβαιώνεται με τον πλέον δραματικό τρόπο αυτό για το οποίο είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει, την κατάρρευση, δηλαδή, της λειτουργίας των Δήμων και κατ’ επέκταση του κοινωνικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης και την αδυναμία πληρωμής μισθών και υποχρεώσεων της τρίτους.

Τα αιτήματα των Δήμων είναι:
Να αποδοθούν οι παρακάτω θεσμοθετημένοι πόροι:
• Οι οφειλόμενες δόσεις των ΚΑΠ μέχρι το τέλος του χρόνου, με βάση τα 2,7 δις ευρώ.
• Η οφειλόμενη, ήδη από τον Ιανουάριο, 4η δόση των παρακρατηθέντων πόρων (214 εκ. ευρώ)
• Η οφειλόμενη δόση της ΣΑΤΑ για την οποία έχει υπογραφεί η σχετική απόφαση από τον Φεβρουάριο (299 εκ. ευρώ)
• Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου σε προμηθευτές (περίπου 1 δις ευρώ για την αυτοδιοίκηση)
Να μη γίνει καμιά απόλυση εργαζομένων και να μην εφαρμοστεί ο θεσμός της εφεδρείας.

Η παράταξή μας, το ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΟ, καλεί τους δημότες της Ρόδου, τους εργαζόμενους του Δήμου Ρόδου, τους κοινωνικούς φορείς, να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να ανατραπούν οι μνημονιακές επιλογές της κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και να αναστραφεί η καταστροφική πορεία που αποφάσισαν για την κοινωνία.

Συμπολίτες να ενώσουμε τις φωνές μας!

Ο αγώνας αυτός πρέπει να είναι αγώνας επιβίωσης της Αυτοδιοίκησης!
Να αντισταθούμε στην εργασιακή εφεδρεία που απολύει εργαζόμενους στην Τ.Α
Να υπερασπισθούμε τον Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών.
Κανένα παιδί χωρίς κοινωνική φροντίδα και προστασία
Να υπερασπισθούμε το κοινωνικό έργο της Αυτοδιοίκησης.

Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στον πλήρη ευτελισμό της αυτοδιοίκησης.

Η αγανάκτηση και η οργή να γίνουν δύναμη αλλαγής.

Η Γραμματεία του ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΟΥ



ΠΗΓΗ: grafida.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου