Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Οργή του δημάρχου Τήνου για το Δρακονήσι

Ανακοίνωση οργής και αγανάκτησης, εξέδωσε σήμερα ο δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς, διαμαρτυρόμενος για τις επιπόλαιες κρατικών παραγόντων που προτείνουν την ενοικίαση ελληνικών νησιών και στην προκειμένη περίπτωση, της νησίδας Δρακονήσι.

Ο δήμαρχος τονίζει ότι πρόκειται για κινήσεις που γελοιοποιούν το ελληνικό δημόσιο και ξεκαθαρίζει ότι σε περίπτωση που πάει να γίνει οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια, η αντίσταση του Δήμου και των Τηνιακών θα είναι εντονότατη.
Διαβάστε την ανακοίνωση:

Μπορεί η πολιτεία να έχει γυρίσει την πλάτη στους Δήμους, από κάθε άποψη και κυρίως οικονομικά, την ίδια ώρα που η μία νέα αρμοδιότητα διαδέχεται την άλλη, για ένα όμως να είναι βέβαιη: Κινήσεις του τύπου ενοικιάζεται για 50 χρόνια η βραχονησίδα «Δρακονήσι», δε θα περάσουν έτσι.
Από το υστέρημα της τσέπης μας και από το πλεόνασμα της ψυχικής μας δύναμης, θα αντισταθούμε στην απαράμιλλης ελαφρότητας πρόταση.

Πιστεύω ότι όποιος συμπεριέλαβε την πανέμορφη και άγρια βραχονησίδα στον κατάλογο (σχετική λίστα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας), δεν πέρασε από κοντά της ούτε με αεροπλάνο! Εξυπακούεται ότι έχει άγνοια του Ειδικού Χωροταξικού της Τήνου (ΦΕΚ 160Δ/27-2-2003: νησίδα Δρακονήσι: (2.3α.6)2: απαγόρευση κάθε δόμησης – εγκατάστασης, κάθε αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος, κλπ, κλπ).

Γελοιοποιούν οι «υπεύθυνοι» το Ελληνικό Δημόσιο και αποδεικνύουν ότι όλα γίνονται «στο πόδι». Αν και όποτε προκύψει ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη νησίδα, θα υπάρξει και η δέουσα απάντηση του Δήμου και των περήφανων δημοτών του.

Ο (οργισμένος) Δήμαρχος Τήνου
Παναγιώτης Κροντηράς

Πηγή: cyclades24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου