Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΥΣΔΕ Κυκλάδων: Δεκάδες λειτουργικά κενά στα σχολεία των Κυκλάδων

Η κυβέρνηση της τρόικας «φρόντισε» και συνεχίζει με αμείωτο ζήλο να «φροντίζει», όπως όλοι γνωρίζουμε, για την εξαθλίωση των εκπαιδευτικών και την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης. Με τις συνεχείς περικοπές, την ακύρωση της περίθαλψης, τις συγχωνεύσεις των σχολείων, την αύξηση του πληθυσμού των τμημάτων καθώς και την επικείμενη, όπως προαναγγέλουν, αύξηση του ωραρίου και τις νέες συγχωνεύσεις.

Συγχρόνως βέβαια συνεχίζει με συνέπεια να συντηρεί τους ρουσφετολογικούς μηχανισμούς και το πελατειακό σύστημα, με χιλιάδες αποσπάσεις στην Κεντρική υπηρεσία του υπουργείου και σε φορείς, απογυμνώνοντας, ιδιαίτερα της σχολεία της περιφέρειας, από εκατοντάδες εκπαιδευτικούς απαραίτητους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν.
Έτσι λοιπόν μετά τις αποσπάσεις 200 και πλέον εκπαιδευτικών από τις Κυκλάδες, τα λειτουργικά κενά που υπήρχαν στο νομό, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ήταν 250, όπως καταγράφαμε και στο τελευταίο ενημερωτικό μας.
 
Η διοίκηση και η ηγεσία του υπουργείου, αποδεικνύοντας την ευαισθησία και το αμείωτο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα για τις παραμεθόριες, προβληματικές νησιωτικές περιοχές, φρόντισε να διορίσει 64(!) αναπληρωτές καθηγητές των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04 και ενώ τα πλήρη λειτουργικά κενά που είχαν δοθεί από το ΠΥΣΔΕ Κυκλάδων ήταν 95. Αποτέλεσμα, μετά τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, πολλά σχολεία, ιδιαίτερα των μικρών νησιών, να μην μπορούν να ξεκινήσουν την λειτουργία των τμημάτων τους

Σήμερα λοιπόν, δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων, παραμένουν τουλάχιστον 35 κενά στους παραπάνω κλάδους, και βέβαια τουλάχιστον 170 στους υπόλοιπους κλάδους και ιδιαίτερα στις ειδικότητες εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό (!) του υπουργείου αναμένεται η τρίτη φάση των αποσπάσεων στις 21-22 του μήνα, ενώ η δεύτερη φάση διορισμού αναπληρωτών μετά τις 24-25 του μήνα, χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθούν οι διορισμοί, και βέβαια πόσα κενά θα καλυφθούν, με δεδομένη την δραματική μείωση των διορισμών αναπληρωτών.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Φιρτινίδης Χρήστος αιρετός ΠΥΣΔΕ Κυκλάδων
Τζούδας Σωτήρης αναπλ. αιρετός ΠΥΣΔΕ Κυκλάδων

Της «Αυτόνομης Κυκλαδικής Συνεργασίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου