Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Κάλεσμα Συλλόγου Αδελφών Νοσοκόμων στην απεργία στις 19-20 Οκτωβρίου 2011

Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες
Η ανάλγητη πολιτική σκληρότατης λιτότητας που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,  κόβοντας εδώ και καιρό και τα τελευταία ίχνη των υποτιθέμενων " κόκκινων γραμμών" οδηγεί καθημερινά όλο και πιο πολλούς εργαζόμενους και συνταξιούχους στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση και στην απόγνωση.
Η πολιτική αυτή όχι μόνο δεν ανακόπηκε από τις αντιδράσεις των εργαζόμενων,  αλλά εντείνεται και επιταχύνεται με γεωμετρικούς ρυθμούς.  
Γι'αυτό είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ να καταλάβουν όλοι και να αφυπνιστούν, ακόμα και αυτοί που εφησυχάζουν ή απλά αδιαφορούν,  θεωρώντας λανθασμένα τους εαυτούς τους βολεμένους.
Οι επόμενοι θα είναι αυτοί.


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τις εντολές της Τρόικας εκποιεί και ξεπουλάει την δημόσια περιουσία,  αλλά πάνω από όλα εκποιεί και ξεπουλάει τους έλληνες εργαζόμενους μετατρέποντας τους σε άβουλη και φτηνή εργατική δύναμη.
Η πολιτική αυτή δεν πρόκειται να καμφθεί αν δεν συναντήσει την σκληρή αντίδραση όλων των εργαζόμενων,  μέσα από απεργίες,  πορείες,  καταλήψεις,  συνελεύσεις και κάθε μορφή διαμαρτυρίας είτε σε χώρους εργασίας είτε εκτός.
Στο νέο μισθολόγιο πείνας και στο απερίγραπτο βαθμολόγιο προστίθενται οι συνεχόμενες αυξήσεις σε καταναλωτικά αγαθά και οι συνεχώς πιο δυσβάσταχτοι και άδικοι φόροι σε χαμηλά εισοδήματα και σε μικρές περιουσίες.
Τα ταμεία ασφάλισης διαλύονται και οι παροχές τους συνεχώς μειώνονται.
Τα βαρέα και ανθυγιεινά συνεχώς αναβάλλονται και κανείς δεν ξέρει πότε θα δοθούν, σε ποιους και πώς.
Οι υπερωρίες μας [νυχτερινά,  αργίες κλπ] κατά πολύ περικομμένες λόγω αύξησης του ωραρίου, αλλά και μείωσης του ποσοστού,  έχουν να δοθούν από τον Μάιο του 2011.
Πήραμε δε μόνο αόριστες υποσχέσεις για την καταβολή τους αφού τα χρήματα δεν επαρκούν,  ούτε ξέρουμε αν θα σταλούν συμπληρωματικά κονδύλια και πότε.
Δηλαδή οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και των ΚΥ των νησιών εργάζονται υπερωριακά σχεδόν 5 μήνες χωρίς να πληρώνονται.
ΝΑΙ ΕΜΕΙΣ κκ. Υπουργοί είμαστε ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ που απαιτείτε το ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΕΠΙ ΠΙΝΑΚΙ.  
Σε αντίθεση με το δημόσιο που καταργείται- καταρρέει ο ιδιωτικός τομέας κάνει χορό εκατομμυρίων επάνω από το πτώμα του δημοσίου αγοράζοντας μισοτιμής δημόσιες επιχειρήσεις και επενδύοντας στην κρίση.

Οι εργαζόμενοι εκβιάζονται- απειλούνται με το φάσμα της ανεργίας και της πιθανής εφεδρείας.
 Το Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού Κυκλάδων καλεί όλο το Νοσηλευτικό Προσωπικό των υγειονομικών μονάδων των Κυκλάδων να συμμετάσχει στις απεργιακές πανεργατικές,  πανελλαδικές κινητοποιήσεις.
Όσοι εργαζόμενοι για οικονομικούς κυρίως λόγους αδυνατούν να απεργήσουν καλούνται να συμμετάσχουν σε στάση εργασίας από 11 πρωινής μέχρι λήξης βάρδιας και 19:00 απόγευμα έως λήξη βάρδιας για να συμμετάσχουν στις πορείες και στις συνελεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου