Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο ξενοδοχείο COSMOPOLITAN Ρόδου

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου ύστερα από αίτημα των ίδιων των εργαζομένων προκήρυξε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο ξενοδοχείο COSMOPOLITAN διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Από το πρωί μέλη της διοίκησης του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων με επικεφαλής τον Πρόεδρό του, Θ. Σταμούλη βρίσκονται μαζί με τους εργαζόμενους έξω από το ξενοδοχείο. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και ο Πρόεδρος του ΕΚΡ, Σ. Χατζησάββας, ο οποίος συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΙΚΑ πραγματοποίησε έλεγχο στο ξενοδοχείο.
Κατά τον έλεγχο ο Επιθεωρητής Εργασίας διαπίστωσε ότι δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, ότι δεν αποδίδονται οι βεβαιώσεις αποδοχών στους εργαζόμενους, ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι στο ξενοδοχείο επικρατεί κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού από τη νέα εργοδοσία του ξενοδοχείου. Αντίστοιχους ελέγχους πραγματοποίησε και το κλιμάκιο του ΙΚΑ.


Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΕΚΡ και το ΔΣ του Σωματίου Ξενοδοχοϋπαλλήλων είχαν συνάντηση με το διευθυντή του ξενοδοχείου, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα καταβληθεί εντός της ημέρας ο μισθός του Αυγούστου και σε εύλογο χρονικό διάστημα και ο μισθός του Σεπτεμβρίου. Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη αυτή, καθώς δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην εργοδοσία, που σήμερα διαχειρίζεται το ξενοδοχείο και ομόφωνα αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι να εξοφληθούν όλα τα δεδουλευμένα.
Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα. Με την ευκαιρία αυτή το Σωματείο απευθύνει μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου ότι μόνο με αγώνες και συσπειρωμένοι γύρω από το Σωματείο τους οι ξενοδοχοϋπάλληλοι μπορούν να ελπίζουν ότι θα βρουν λύση στα προβλήματά τους.
Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Θανάσης Σταμούλης Γιώργος Καντής
Πηγή: www.verena.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου