Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Στις 19-23 Οκτωβρίου 2011 το 2ο Διεθνές Συνέδριο Rhodes Model Regional Co-operation

 
Εντατικά προχωρούν οι προετοιμασίες για το 2ο Διεθνές Συνέδριο Rhodes Model Regional Co-operation (RhodesMRC 2011), το οποίο θα γίνει 19-23 Οκτωβρίου 2011, με τις συνεδριάσεις να φιλοξενούνται στο Δημαρχιακό Μεγάρου Ρόδου.
Το ακαδημαϊκό μέρος του συνεδρίου είναι έτοιμο εδώ και εβδομάδες, με όλο το υλικό να είναι ανεβασμένο και ελεύθερο στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου για να βοηθήσει τους 50 και πλέον συμμετέχοντες από 8 χώρες, να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους.
Ενώ η διαδικασία των εγγραφών έχει ολοκληρωθεί, ειδικά για τους Ροδίτες φοιτητές και τους φοιτητές του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, δίνεται η ευκαιρία να εγγραφούν με μειωμένο πακέτο, που δεν θα περιλαμβάνει όμως την εκδρομή της Κυριακής 23/10. Για τους συμμετέχοντες που θα αναλάβουν την εκπροσώπηση μίας χώρας, το μειωμένο πακέτο ανέρχεται στα 65,00€ και η καταληκτική ημερομηνία για την εγγραφή είναι Τρίτη 18/10, (δεκτές μόνο ηλεκτρονικές εγγραφές μέσω του www.rhodesmrc.org
Οι παρατηρητές μπορούν να εγγραφούν μέχρι και πριν την Τελετή Έναρξης στις 19/10, έναντι 50,00€.
Για πρώτη χρονιά φέτος, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν και μαθητές Λυκείων, ως παρατηρητές. Οι μαθητές θα αποτελέσουν τη «μαγιά» για τη Λυκειακού επιπέδου Προσομοίωση, που θα γίνει στα πλαίσια του RhodesMRC 2012, τον Οκτώβριο του επομένου έτους. Οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο φετινό συνέδριο και δεν το έχουν δηλώσει, μπορούν να το πράξουν μέσω της διεύθυνσης των σχολείων τους ή να έρθουν απευθείας στο «Νεστορίδειο Μέλαθρον» πριν την Τελετή Έναρξης, 17:00-18:00, για να εγγραφούν.
Παράλληλα, η Οργανωτική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σπιτιού της Ευρώπης, δουλεύουν πυρετωδώς για τον σχεδιασμό και της «social» πτυχής του συνεδρίου για να προσφέρουν στους φιλοξενούμενους μία γεύση της νυκτερινής και γαστρονομικής Ρόδου.
Οι πρώτες αφίξεις των προεδρείων αναμένονται τη Δευτέρα 17/10. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα υπάρξει συνάντηση του προεδρείου με την Οργανωτική Επιτροπή και ακολούθως συνάντηση των εθελοντών στο Σπίτι της Ευρώπης (Παλιά Πόλη), στις 20:00, με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευσή τους. Υπενθυμίζουμε ότι όσοι και όσες επιθυμούν να περιληφθούν στους εθελοντές, μπορούν να το πράξουν μέχρι και την Τελετή Έναρξης (19/10) μέσω της ιστοσελίδας του συνεδρίου. Όλοι οι εθελοντές θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης και έχουν δωρεάν πρόσβαση στο επίσημο πρόγραμμα του συνεδρίου.

Το επίσημο μέρος του συνεδρίου ξεκινάει την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, στις 17:00, στο «Νεστορίδειο Μέλαθρον» με τις εγγραφές των συνέδρων. Ακολουθεί στις 18:00 η επίσημη Τελετή Έναρξης. Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, 20-22 Οκτωβρίου, θα γίνουν οι συνεδριάσεις στις αίθουσες του Δημαρχειακού Μεγάρου. Την Πέμπτη, η ημέρα θα ξεκινήσει με την παρουσίαση των θεμάτων από καθηγητές και ειδικούς.
Το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, στις 19:30, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, θα γίνει η επίσημη Τελετή Λήξης, παρουσία των Αρχών, οπότε και θα βραβευθεί για την προσφορά της στο κίνημα των συνεδρίων Προσομοίωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ. Παρούλα Νάσκου-Περράκη. Η Τελετή θα ολοκληρωθεί με την απονομή βραβείων για τους καλύτερους συμμετέχοντες και των πιστοποιητικών παρακολούθησης και θα κλείσει με την ανακοίνωση του προεδρείου για το RhodesMRC 2012.
To RhodesMRC 2011, διοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης με συνδιοργανωτές, τον Δήμο Ρόδου, το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την Ομοσπονδία των Σπιτιών της Ευρώπης (EUNET – European Network for Education and Training). Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι η «Ζυθοποιΐα Ρόδου – Παπαδημητρίου Εμμ. Α.Ε. – Magnus Magister», η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, η 4η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και η ΚΒ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.rhodesmrc.org ή να επικοινωνήσουν με την Οργανωτική Επιτροπή στο secretariat@rhodesmrc.org και στο τηλέφωνο 6946 667736 (κα. Άννα Χαρίτου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου