Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Οξύνονται τα προβλήματα στο νοσοκομείο Ρόδου

Αναφορά για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει στο νοσοκομείο Ρόδου, κατάθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνο Μπούτσικο η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Λούση Kούρτη-Καλαμάτα.
Η παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής θα είναι, όπως επισημάνθηκε άμεση, αφού τα ζητήματα που ανέκυψαν θα έχουν επιπτώσεις στη λειτουργία του νοσοκομείου και στην παροχή των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.
Στη συνάντηση συμμετείχαν και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο που επιβεβαίωσαν τις ανακοινώσεις τις οποίες έκανε η κ. Καλαμάτα για τα σοβαρά ζητήματα που έχουν ανακύψει.
Όπως τονίστηκε, η πρόσφατη απόφαση της 2ης ΥΠΕ να μειωθούν κατά 45 οι κλίνες του νοσοκομείου, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις, αφού θα γίνει η αιτία να μειωθεί η δύναμη του νοσοκομείου, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

 
«Έχουμε εξελίξεις που επιδεινώνουν την κατάσταση στο νοσοκομείο. Γνωρίζετε, πως η στελέχωσή του είναι οριακή. Τώρα τα πράγματα, θα γίνουν χειρότερα εξαιτίας της μείωσης των κλινών. Ενημέρωσα τον κ Εισαγγελέα για τις αποσπάσεις μάχιμου νοσηλευτικού προσωπικού από τις μονάδες Εμφραγμάτων, την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, την Α' Παθολογική Κλινική και άλλα τμήματα», δήλωσε στη «δ» η κ. Λούση Καλαμάτα.
Αξίζει να επισημανθεί πως με απόφαση της 2ης ΥΠΕ, οι κλίνες του νοσοκομείου από 385 που ήταν, μειώνονται σε 340. Την ίδια στιγμή, όμως, προστίθενται νέα τμήματα, όπως αυτό της επεμβατικής καρδιολογίας και του ογκολογικού.
«Η μείωση των κλινών έχει άμεσο αντίκτυπο και στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν θα μείνει με την ίδια δύναμη το νοσοκομείο, παρά το γεγονός ότι θα έχει επιπλέον τμήματα σε λειτουργία. Ενημέρωσα τον Εισαγγελέα και για τις συγχωνεύσεις των κλινικών που αποφάσισε η 2η ΥΠΕ. Μιλάμε για υποβάθμιση του νοσοκομείου μας πια και όχι για αναβάθμιση», τόνισε η κ. Καλαμάτα.
Πρόβλημα στο νοσοκομείο όμως έχει δημιουργήσει και η είδηση της κατάργησης της υπηρεσίας που σε κεντρικό επίπεδο έχει την ευθύνη, για την σύνταξη της μισθοδοσίας του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.
Η κ. Καλαμάτα ενημέρωσε τον Εισαγγελέα και για το σοβαρό αυτό ζήτημα.
«Η κρατική υπηρεσία που είναι αρμόδια για την μισθοδοσία μας κλείνει. Το προσωπικό της έχει κάνει κατάληψη. Αν δεν ανασταλεί η λειτουργία της οι εργαζόμενοι, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου δηλαδή 800 άτομα, θα πληρωθούν το 2012», δήλωσε η κ. Καλαμάτα.
 
Για την επίλυση του προβλήματος αυτού έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, αλλεπάλληλες συσκέψεις στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου κ. Μιχάλη Κόκκινου.
Η διοίκηση του νοσοκομείου πάντως προσανατολίζεται να αναθέσει την μισθοδοσία του προσωπικού σε ιδιωτική εταιρεία. Και σε αυτή την περίπτωση όμως οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν μετά από δύο - τρεις μήνες.
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και οι γιατροί ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αφού η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο.
«Οι οριστικές μας αποφάσεις θα ληφθούν στην κοινή γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουμε σε λίγες ημέρες», τόνισε η κ. Λούση Καλαμάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου