Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών στη Ρόδο από τον ΣΥΡΙΖΑ

Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τις συνέπειες των μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση ξεκίνησε προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ρόδο.
Στελέχη του κόμματος θα βρίσκονται καθημερινά σχεδόν στην πλατεία Κύπρου και θα ενημερώνουν τους πολίτες για τις συνέπειες των μέτρων.
Παράλληλα θα συλλέγουν και υπογραφές από εκείνους που δεν επιθυμούν να πληρώσουν τα χαράτσια.
«Ο κεφαλικός φόρος των «πολυεκκαθαριστικών» (ειδική εισφορά αλληλεγγύης, έκτακτη εισφορά και τέλος επιτηδεύματος) και το ειδικό τέλος στα ακίνητα ξεπερνά κάθε όριο», όπως επισημαίνουν τα στελέχη του κόμματος.

«Οι εργαζόμενοι - μισθωτοί της χώρας που αγωνιούμε για το καθημερινό μεροκάματο οι άνεργοι, οι άνεργες, που ψάχνουμε διεξόδους για την επιβίωση, οι νέοι και οι νέες που αναζητούμε προοπτική για το μέλλον μας, οι συμβασιούχοι που χρόνια μας εκμεταλλεύονται, όλοι εμείς, έχουμε καταλάβει τι σημαίνει για κάθε ένα ξεχωριστά και για ολόκληρη την κοινωνία το νέο εθνικό όραμα του πρωθυπουργού του μνημονίου «ένας εργαζόμενος για κάθε οικογένεια».



Οι έκτακτες εισφορές, οι εργασιακές εφεδρείες, οι περικοπές εισοδημάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, είναι πλευρές της καταστροφικής αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης. Δηλώνουμε με αποφασιστικότητα τη θέλησή μας να αγωνιστούμε ώστε να αποσυρθούν όλα τα φορομπηχτικά, παράνομα και βάρβαρα μέτρα που εξευτελίζουν εργαζόμενους, οικογένειες και ολόκληρη την κοινωνία. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην Πρωτοβουλία Πολιτών, ενάντια στα χαράτσια. Συντονιζόμαστε με τις κοινωνικές συλλογικότητες, τα εργατικά συνδικάτα, τους επιστημονικούς συλλόγους, τους νομικούς φορείς, ώστε να αποσυρθούν όλα τα χαράτσια. Κανείς μόνος του στην κρίση και την επίθεση που δεχόμαστε. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο. Να πληρώσουν οι τράπεζες», αναφέρει το ένα από τα δύο έντυπα διαμαρτυρίας που υπογράφουν οι συμπολίτες μας.
Όσοι επιθυμούν, υπογράφουν και την δήλωση αντίθεσης στην πληρωμή των νέων φόρων που χαρακτηρίζονται ως αντισυνταγματικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου