Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ξεκίνησε το 2ο RhodesMRC 2011


Με την τελετή έναρξης στο Νεστορίδειο ξεκίνησε το δεύτερο RhodesMRC 2011, την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011. Την εκδήλωση άνοιξε η κ. Άννα Χαρίτου, πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο και χαιρετισμούς απηύθυναν: η κ. Λη Μηναϊδη εκ μέρους του Δήμου Ρόδου, η κ. Παναγιώτα Μανώλη εκ μέρους του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, η κ. Μαριλένα Σωκιανού εκ μέρους της Ομοσπονδίας Σπιτιών της Ευρώπης και η κ. Λίτσα Φτακλάκη εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο κ. Μιχάλης Καβουκλής, ως Γενικός Γραμματέας και Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.
Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε δεξίωση και στη συνέχεια οι σύνεδροι περπάτησαν μέσω της Λεωφόρου Εβδόμης Μαρτίου, της Πλατείας Σύμης και της Οδού Ιπποτών, θαυμάζοντας τα μοναδικά μνημεία της Ρόδου, για να καταλήξουν στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου για την συναυλία που διοργάνωσε το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με την Σαπφώ Σταυρίδου και τους Moodswings.
Οι εργασίες ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης με τους συνέδρους να αναλαμβάνουν τις θέσεις τους στις αίθουσες του Δημαρχειακού Μεγάρου και να παρακολουθουν μια εισαγωγή στα θέματά τους από τους καθηγητές Καραντζόλα Ελένη, Γεωργαλλίδου Μαριάνθη, Κεφαλά Βιβή, Συρόπουλο Σπύρο και Παναγιώτα Μανώλη και τη γιατρό Ντίνα Μαχαιρίδου.
Οι εργασίες του συνεδρίου συνέπεσαν με τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά των μέτρων λιτότητας που επιβάλει η Κυβέρνηση. Παρά την κατάληψη του Δημαρχειακού Μεγάρου, επιτράπηκε να συνεχιστεί κανονικά το συνέδριο και εκδόθηκε από τους απεργούς η ακόλουθη ανακοίνωση, η οποία και αναγνώσθηκε στους συνέδρους:
"Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας βρίσκονται σε 48ωρη πανελλαδική απεργία με διαρκείς κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιλαϊκά, βάρβαρα και άδικα μέτρα της κυβέρνησης που καταστρέφει την κοινωνία και τους εργαζομένους. Στα πλαίσια αυτής της κινητοποίησης οι απέργοι κατέλαβαν το Δημαρχείο της Ρόδου, το οποίο φιλοξενεί το διεθνές συνέδριο Rhodes Model Regional Co-operation 2011. Δεδομενου ότι το συνέδριο αποτελείται από φοιτητές και μαθητές, οι καταληψίες αποφάσισαν να μην διακόψουν τις εργασίες του, αλλά απλά και μόνο να σας ενημερώσουν για τους λόγους για τους οποίους κατέλαβαν το Δημαρχείο. Από τη δική μας πλευρά δεν υπήρχε πρόθεση αντιδικίας και θα επιθυμούσαμε το προεδρείο να δείξει αντίστοιχη κατανόηση. Σε κάθε περίπτωση, οι Έλληνες Εργαζόμενοι θεωρούν τους μαθητές και τους φοιτητές συμμάχους τους και αγωνιζονται για έναν καλύτερο κόσμο για όλους."
Η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου κατανοεί και συμμερίζεται την αγωνία όλων των πολιτών στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην Ελλάδα και ευχαριστεί τους καταληψίες για την κατανόησή τους, καθώς για το συνέδριο ταξίδεψαν περίπου τριάντα άτομα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με δικά τους έξοδα και ευθύνη. Σκοπός των συνεδρίων προσομοίωσης είναι να διδάξουν στους συμμετέχοντές τους τη λειτουργία και τις δυνατότητες της διεθνούς πολιτικής και άρα να είναι πιο έμπειροι ως ενεργοί πολίτες, να αντιλαμβάνονται καλύτερα τις διεθνείς συνθήκες και να πράττουν ανάλογα για την δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τους ίδιους και τις επόμενες γενεές.
Οι συνεδριάσεις συνεχίζονται μέχρι και το Σάββατο, 22/10. Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθεί η κ. Παρούλα Περράκη, καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη για την προσφορά της στην ανάπτυξη των συνεδρίων προσομοίωσης στην Ελλάδα. Η εκδήλωση θα γίνει στις 20:00 και θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Στάθης Κουσουρνάς. Η τελετή θα κλείσει με την άπονομή των βραβείων στους διακριθέντες συνέδρους και των πιστοποιητικών παρακολούθησης στους συμμετέχοντες και τους εθελοντές και με την παρουσίαση του επόμενου συνεδρίου που θα λάβει χώρα το φθινόπωρο του 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου