Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ρήγματα και κίνδυνος κατάρρευσης για τις "αρκούδες" της Μήλου

Ένα ιδιαίτερα λεπτό θέμα θίγει το blog «Φουρκουβούνι Μήλου» για ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού μας. Πρόκειται για τις περίφημες «αρκούδες» ή «βενετσιάνες» όπως συνηθίζουν να τις λένε κάποιοι, αξιοθαύμαστες δημιουργίες της φύσης, που στέκονται χιλιάδες χρόνια τώρα στην είσοδο του λιμανιού της Μήλου.
Κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες με τα τουριστικά σκάφη, αλλά και με τα πλοία της γραμμής πού περνούν κοντά τους, θαυμάζουν αυτούς τους βράχους και τους κουβαλούν στις αποσκευές τους σε φωτογραφίες ή καρτ-ποστάλ.
Όπως αναφέρει ο συντάκτης του blog, «τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι τα ρήγματα που υπάρχουν στην «αρκούδα» διευρύνονται με κίνδυνο κάποια στιγμή να καταρρεύσουν κομμάτια του βράχου στην θάλασσα».
«Κατά καιρούς έχει επισημανθεί και πάλι, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει ληφθεί κάποιο μέτρο προστασίας. Τώρα που πέρασε το καλοκαίρι και όλοι οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό στο νησί μας χαλαρώνουν από την ένταση της καλοκαιρινής περιόδου θα έπρεπε μαζί με τον Δήμο Μήλου που δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στον τουρισμό, να μελετήσουν πιθανό τρόπο στήριξης έτσι ώστε να μπορούμε όλοι μας να τις θαυμάζουμε και στο μέλλον αλλά και να μπορούν να τις έχουν στο πρόγραμμα θαλάσσιας περιήγησης και να μη τις δείχνουν μόνο στις καρτ-ποστάλ. Αξίζει να ασχοληθούν άμεσα όλοι οι ενδιαφερόμενοι!» αναφέρει το άρθρο στο τοπικό blog.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου