Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων

Οι περιφερειακοί μας σύμβουλοι Νίκος Συρμαλένιος και Παύλος Χρυσαφίδης συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Συλλόγου των εργαζομένων της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων Κώστα Μουρσελά και μέλη του ΔΣ και αντάλλαξαν απόψεις σε σχέση με τη διαμορφούμενη κατάσταση ενόψει της ψήφισης του νέου Οργανισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, καθώς και με τα υπό ψήφιση μέτρα για το δημόσιο και το ενιαίο μισθολόγιο.
Με δεδομένες τις υπό ψήφιση διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας, ιδιάιτερα στις Περιφερειακές Ενότητες, αφού η πρόβλεψη για κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων, όχι μόνο δεν θα αντιμετωπίσει τη στελέχωση των ήδη υποστελεχωμένων υπηρεσιών, αλλά αντίθετα θα δημιουργήσει συνθήκες αποδιοργάνωσης και διάλυσης τους. Ήδη η μεγάλη πλειοψηφία των περιφερειακών ενοτήτων αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας, τόσο λόγω έλλειψης προσωπικού, όσο και λόγω έλλειψης ουσιαστικού προϊσταμένου, αφού οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση με τις περιορισμένες ευθύνες τους να τους υποκαταστήσουν.
Από την πλευρά της παράταξης μας, εκφράστηκε για μια ακόμα φορά η συμπαράσταση μας στον αγώνα των εργαζομένων για να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας, υπενθυμίσαμε την απόλυτη συμφωνία μας για επείγουσα μετατροπή των προσωποπαγών θέσεων σε οργανικές και τονίσαμε ότι θα πρέπει να υπάρξει ενιαίος και συντονισμένος αγώνας ενάντια στις δραματικές επιπτώσεις που τα συνεχή κυβερνητικά μέτρα φέρνουν στους μισθούς, στα δικαιώματα και στις συνθήκες εργασίας. Για μας είναι φανερό ότι τα μέτρα αυτά θα επιφέρουν το τελειωτικό πλήγμα στη λειτουργία της νησιωτικής μας Περιφέρειας, που θα πρέπει τουλάχιστον στο όνομα της νησιωτικής ιδιαιτερότητας να εξαιρεθεί.

10/10/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου