Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κίνδυνος να περάσουν σε χέρια ξένων κεφαλαιούχων πολλά ξενοδοχεία της Ρόδου! Λόγω υψηλών δανείων

Επενδυτικοί όμιλοι με πολλά δις ευρώ αναμένουν πολιτική σταθεροποίηση για να αρχίσουν επαφές, κυρίως από Κατάρ και Ρωσία. Διάψευση για το «Ντορέττα».
Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι πληροφορίες για το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για μεγάλες δουλειές στον τουρισμό, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά χειροπιαστή εξέλιξη]. Το μόνο που υπάρχει και είναι πραγματικόαφορά τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται πολλά ξενοδοχεία, που αν βρεθούν αγοραστές, σίγουρα θα πουληθούν. Και ο λόγος δεν γίνεται βέβαια μόνο για το «Καψής» και το «Σέρατον», πρώην Χίλτον της ρόδου που ανήκουν στη Eurobank και την Alfa Bank αντίστοιχα. Είναι και άλλα πολλά και στη Ρόδο και στην Κω. 
Αν και το ενδιαφέρον από το εξωτερικό αλλά και από Έλληνες επιχειρηματίες που διαθέτουν την απαραίτητη οικονομική επιφάνεια είναι υπαρκτό, η αγορά κυριαρχείται από τους πωλητές! Γι’ αυτό και έχουμε ολοένα και περισσότερες κατασχέσεις ξενοδοχειακών ακινήτων από τις τράπεζες που στη συνέχεια οδηγούνται στην αγορά προς εκποίηση.

Του αδύναμους ξενοδόχους, λόγω των μεγάλων δανειακών υποχρεώσεων που έχουν, έχουν θέσει στο στόχαστρό τους διεθνή επενδυτικά funds, στα οποία φέρονται να έχουν ισχυρή παρουσία κυρίως αραβικά, ρωσικά, ευρωπαϊκά και αμερικανικά κεφάλαια. Όμως, τα εν λόγω επενδυτικά funds φέρονται να αναμένουν απλώς την κατάλληλη ευκαιρία για να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες κινήσεις.

Σύμφωνα με στελέχη μεγάλων κτηματομεσιτικών γραφείων, τα funds αλλά και μεμονωμένα ισχυροί «παίκτες» με υψηλή ρευστότητα περιμένουν να δουν εάν θα εξασφαλίσει η χώρα μας σταθερή οικονομική στήριξη, ώστε να μειώσουν ακόμα περισσότερο το ρίσκο τους!
ΠΗΓΗ: rodosalarm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου