Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Το πλωτό πολυϊατρείο «Δελφίνι της ζωής και της Ελπίδας» αναγκάζεται να διακόψει τα ταξίδια του

Μετά από υπερδεκαετή λειτουργία, το ΔΕΛΦΙΝΙ ΤΗΣ  ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ αναγκάζεται να διακόψει τα ταξίδια του στα απομακρυσμένα νησιά της Δωδεκανήσου γιατί η Υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νομού Κυκλάδων δεν ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της ΑμΚΕ ΓΑΛΗΝΟΣ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το  αποτέλεσμα είναι η διακοπή παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών.

Όπως είναι γνωστό στους Δωδεκανήσιους, το πλωτό πολυϊατρείο «Δελφίνι της ζωής και της Ελπίδας» είναι ένα πλωτό Κέντρο Υγείας εξοπλισμένο με ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό, σύγχρονα μηχανήματα και στελεχωμένο με διάφορες ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικό προσωπικό. Ανήκει στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΓΑΛΗΝΟΣ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με σκοπό τη δωρεάν παροχή  ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της Δωδεκανήσου, συμβάλλοντας -ελλείψει δυστυχώς της οφειλόμενης και συνταγματικά κατοχυρωμένης κρατικής μέριμνας-  στην αποτροπή ερήμωσης αυτών των νησιών. Παρέχει περιοδικά και σε μηνιαία βάση υπηρεσίες πρόληψης και πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας καλύπτοντας τα νησιά: Σύμη, Κάσο, Διαφάνι και Πηγάδια Καρπάθου, Αρκιούς, Αγαθονήσι, Λειψούς, Πάτμο, Αστυπάλαια, Νίσυρο, Τήλο, Χάλκη  και Καστελόριζο.
 
Δυστυχώς οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις λειτούργησαν ξανά σε βάρος της υγείας και της ζωής  των κατοίκων των μικρών νησιών στερώντας τους  την παροχή ιατρικών υπηρεσιών. 

Η παράταξή μας, «ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»,  ζητούν από κ. Περιφερειάρχη να φέρει το θέμα στο αμέσως επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να υπάρξει κοινή και συντονισμένη  αντίδραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου