Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Θερινό Σχολείο Νάξου: "Νησιωτικός χώρος και τοπική ανάπτυξη"


Το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης, σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου, διοργανώνουν για πρώτη χρονιά Θερινό Σχολείο για το διάστημα από 16 έως 27 Ιουλίου 2012 στη χώρα Νάξου. Αντικείμενο του Θερινού Σχολείου για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος είναι το θέμα: «Νησιωτικός χώρος και τοπική ανάπτυξη». Επισημαίνεται, ότι το Θερινό Σχολείο είναι ανοικτό στην τοπική κοινωνία της Νάξου και η παρακολούθηση είναι ελεύθερη για όσους συμμετέχουν. Διαβάστε ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν και το αναλυτικό πρόγραμμα.

Δικαίωμα συμμετοχής στο θερινό σχολείο κατά σειρά προτεραιότητας έχουν: 
φοιτητές του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου,
φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης,
φοιτητές άλλων Τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου,
φοιτητές άλλων ΑΕΙ της χώρας (ή και του εξωτερικού)
άτομα από την τοπική κοινωνία της Νάξου.

Θα επιλεγούν μέχρι είκοσι (20) φοιτητές των παραπάνω κατηγοριών από τα δύο τελευταία έτη των σπουδών τους. Λόγω διεξαγωγής εξετάσεων κατά την περίοδο του θερινού σχολείου δεν θα συμμετέχουν εφέτος φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η παρακολούθηση του σχολείου από άτομα της τοπικής κοινωνίας της Νάξου θα είναι ελεύθερη.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερομένων φοιτητών υπερβεί τον προβλεπόμενο, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση.

Το πρόγραμμα του θερινού σχολείου περιλαμβάνει επιτόπια άσκηση κατά τις πρωινές ώρες και διαλέξεις θεωρίας από επιλεγμένους πανεπιστημιακούς καθηγητές και ερευνητές κατά τις απογευματινές. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των μαθημάτων θα χορηγηθεί στους εγγεγραμμένους βεβαίωση παρακολούθησης.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 30.6.2012

Πληροφορίες στη Γραμματεία του Τμήματος Γεωγραφίας, στα τηλέφωνα 22510-36400, 22510-36432. Οι αιτήσεις συμμετοχής κατατίθενται: Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Γραμματεία Τμήματος Γεωγραφίας, Λόφος Πανεπιστημίου, 81100-Μυτιλήνη, (υπόψη κας Ελένης Γουρνέλου), ή και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: egou@aegean.gr

Στην ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, συμμετέχουν, μεταξύ άλλων:

Αναπλ. Καθηγητής Γ. Κορρές
Τμήμα Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου

Καθηγητής Ηλίας Α. Κουρλιούρος Τμήμα Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου
Καθηγητής Εμμ. Μαρμαράς
Tμήμα Αρχιτεκτόνων Πολυτεχνείου Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου