Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ετοιμάζουν Κοινωνικό Φαρμακείο στη Σύρο

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία φορέων της τοπικής κοινωνίας για τη δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου Αλληλεγγύης προκειμένου να βοηθήσει και να στηρίξει ανασφάλιστους και αναγκεμένους συνανθρώπους μας, καλεί τους:
Ανέργους χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη
Εργαζόμενους χωρίς τη δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης
Μετανάστες
Αστέγους
Απόρους χωρίς βιβλιάριο απορίας
προκειμένου να είναι δικαιούχοι των υπηρεσιών και να αποκτήσουν κάρτα υγείας να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Αίτηση του ενδιαφερομένου (δίδεται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών)
Ταυτότητα ή διαβατήριο
Φωτοτυπία της σελίδας του βιβλιαρίου υγείας που φαίνεται ότι έχει λήξει και δεν μπορεί να ανανεωθεί ή υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 1599/1986 ότι είναι ανασφάλιστος
Εκκαθαριστικό εφορίας ή βεβαίωση από την εφορία ότι δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Αν υπάρχει ιατρική γνωμάτευση κατά το παρελθόν (για χρόνιες παθήσεις)
Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατίθενται μέσα σε φάκελο στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου.


Με νεότερη ανακοίνωση θα γίνει γνωστή η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου Αλληλεγγύης, καθώς και οι ώρες και μέρες λειτουργίας του. Στις προθέσεις των φορέων που συμμετέχουν είναι και η λειτουργία κοινωνικού ιατρείου, η οποία θα προκύψει από τις ανάγκες που υπάρχουν.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης θα στεγάζεται σε χώρο που ευγενικά παραχώρησε το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, στο κτίριο του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κυκλάδων, νυν ΚΕ.ΦΙ.Α. Όλα τα παραπάνω έκανε γνωστά, η πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας του Δήμου, Σπεράντζα Δουράτσου.
Πηγή: cyclades24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου