Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Παράσταση με παιδιά στη Σίφνο

Η ομάδα "Τώρα...ΠαίΖουμε!" παρουσιάζει:
"Η απόφαση που άλλαξε τον κόσμο"
(Αριστοφάνης in the mix!)

Σάββατο και Κυριακή 28 & 29 Ιουλίου 2012,
στο θεατράκι του Φάρου στις 9 το βράδυ
στη Σίφνο

Σας προσκαλούμε στην τρίτη καλοκαιρινή Αριστοφανική παράσταση του θεατρικού μας εργαστηρίου "ΠΑΙζΕΙΝ" και της ομάδας "Τώρα...παίΖουμε!". Η νέα μας παράσταση είναι η όγδοη σε σειρά -μαζί με τις χειμωνιάτικες! (Συναισθηματοναύτες-2009, Όρνιθες-2010, Θησέας και Μινώταυρος-2010, Imagine-Για Φαντάσου!-2011, Πλούτος-2011, Μύθοι του Κόσμου: Βραζιλία vs Κορέα-2012, "Λυσιστράτη"-2012-από τους μικρούς "Τώρα...Παίζουμε!").

Η ομάδα μας αποτελείται από παιδιά 8 έως 13 ετών που τα περισσότερα έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της Συναισθηματικής Νοημοσύνης, έχουν δηλαδή παιδευτεί πάνω στην έκφραση και τη σωματικότητα του Συναισθήματος. Δουλέψαμε καταρχήν βιωματικά (με παιχνίδια, ασκήσεις, ιστορίες, συζητήσεις, δραματοποίηση κ.α.) πάνω στην ικανότητά μας να συναισθανόμαστε τον εαυτό μας, να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματά μας, να τα εκφράζουμε, ν' ακούμε και να συναισθανόμαστε τους άλλους (Συναισθηματική Νοημοσύνη).

Έτσι φτάσαμε να κουβεντιάζουμε για τους ανθρώπους, την κοινωνία, την ιστορία μας και τα προβλήματα του κόσμου. Με αφορμή τον Αριστοφάνη λοιπόν, που αγγίζει τα ανθρώπινα ζητήματα με χιούμορ κι αγάπη προς τον Άνθρωπο, κληθήκαμε να εφαρμόσουμε τη Συναισθηματική Νοημοσύνη στην πράξη: 11 παιδιά, 8 έως 13 ετών, μέσα σε 15 τρίωρα, εκφράζονται, εμπνέουν κι εμπνέονται, θυμώνουν, πειθαρχούν, επιβάλλονται ή υποχωρούν, οργανώνονται, επικοινωνούν, συντονίζονται, σκηνοθετούν, δημιουργούν και...ιδού!!!

"Φέτος θα σας παρουσιάσουμε μία Αριστοφανική τριλογία...όχι. όχι...δεν είναι τριλογία...είναι ένα θεατρικό έργο που αποτελείται από Αριστοφανικές έννοιες-χαρακτήρες κι εμείς, τα παιδιά, το έχουμε προσαρμώσει στη σημερινή κοινωνία. Μέσα απ΄τον Αριστοφάνη και το θέατρο ανακαλύπτουμε κι αποκαλύπτουμε τις σχέσεις των ανθρώπων, τις διάφορες κοινωνικές θέσεις που υπάρχουν και την πάλη του"καλού" με το "κακό"- Κωσταντίνα Βούλγαρη, ομάδα "Τώρα πάιΖουμε!"

"...Θέμα της παράστασης είναι η Ειρήνη, η  Δικαιοσύνη και η Συμπόνοια, τις οποίες αναζητά ο Τρυγαίος, ένας απλός πολίτης, αφού συλλογίζεται το ζοφερό μέλλον του κόσμου. Αποφασίζει λοιπόν να πάει να τις βρει, περνώντας από πολλές δυσκολίες και διλλήματα. Άραγε θα καταφέρει να τις βρει και να τις ελευθερώσει;; Η απάντηση κρύβεται στο θεατράκι του Φάρου κι αποκαλύπτεται Σάββατο και Κυριακή 28 και 29 Ιουλίου στις 9 το βράδυ." -Άννα Σούλη, ομάδα "Τώρα παίΖουμε!"
Οι "Τώρα...ΠαίΖουμε!" είναι οι:
Μάρκος Καλογήρου
Κωσταντίνα Βούλγαρη
Κατερίνα Λαζοπούλου
Νεφέλη Πρόκου
Άννα Σούλη
Κατερίνα Μπεκέ
Ζήσιμος Κορακής
Στέλλα Ζαμπέλη
Έλλη Καλογήρου
Χρίστος Κάραλης
Γαλάτεια Πολυχρόνη
Κείμενα-Σκηνοθεσία: ομάδα "Τώρα...Παίζουμε!!"
Σχεδιασμός αφίσας: Χρίστος Κάραλης (πάνω σε ιδέες της ομάδας)
Υπεύθυνες Οργάνωσης: Μαίρη Λογοθέτη, Μάρω Μάνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου