Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Οι γιατροί της Ρόδου συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου συμμετέχει στην εξαγγελθείσα από το Π.Ι.Σ. 24ωρη Πανιατρική Πανελλαδική Απεργία, την Τετάρτη 29-02-2012. Σε σχετική ανακοίνωση του για τους λόγους της απεργίας ο Ι.Σ.Ρ αναφέρει τα εξής:
 «Αντιδρούμε και εκφράζουμε την αντίθεση μας στην ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το ΕΣΥ, για τη δραστική ουσία στα φάρμακα και την παραχώρηση στους φαρμακοποιούς και τους υπαλλήλους τους ουσιαστικά την ανεύθυνη και επικίνδυνη επιλογή των φθηνότερων φαρμάκων σε κάθε ασθένεια αλλά και άλλες διατάξεις.
Αντιδρούμε σε μια επικίνδυνη πολιτική, που κυρίαρχο στόχο έχει μόνο την οριζόντια μείωση των δαπανών, κυρίως στη δημόσια υγεία. Η επιχειρούμενη άναρχη, χωρίς σκοπό και στόχο, συγχώνευση στα νοσοκομεία, η μείωση του ωρομισθίου κατά 17% των εφημεριών των ιατρών του ΕΣΥ και των ειδικευομένων ιατρών, οδηγούν σε περαιτέρω υποβάθμιση στις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες στα δημόσια Νοσοκομεία.
 
Η νομοθετούμενη υποχρεωτική συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας για τα φάρμακα (αρχικά και άμεσα από τα Νοσοκομεία της χώρας), οδηγεί στην ακύρωση της ιατρικής πράξης και παραχωρεί την ιατρική και την επιστημονική ευθύνη για τον ασφαλισμένο και ασθενή σε τρίτους, που δεν έχουν ποτέ την κύρια ευθύνη της παρακολούθησης της ασθένειας των ασθενών.

Έστω και την ύστατη στιγμή καλούμε τους υπουργούς υγείας και εργασίας να αφήσουν τους επικίνδυνους και ύποπτους πειραματισμούς εις βάρος των Ελλήνων πολιτών ασφαλισμένων και ασθενών και στο χώρο της υγείας. Να σταματήσει ο ευτελισμός της ιατρικής πράξης και του ιατρικού επαγγέλματος που οδηγεί στη απαξίωση του έλληνα ιατρού και την υπαλληλοποίηση του στα νέα Σούπερ Μάρκετ Υγείας ντόπιων και πολυεθνικών εμπορικών εταιρειών και οικονομικών συμφερόντων που μετά την υποδούλωση μας από τα δάνεια του μνημονίου θέλουν να μας πιουν ακόμα και το αίμα μας μετά το άδειασμα της τσέπης μας από την λεηλασία της περιουσίας και των κόπων μιας ζωής σε κάθε Έλληνα, από τους διαβολεμένους διαχειριστές του δημοσίου χρήματος που κυβερνούν ως δοσίλογοι εντολοδόχοι πολιτικοί υπηρέτες τους.

Καλούμε όλους τους οι ιατρούς της Δωδεκανήσου, όπου κι αν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου του 2012, να αντιδράσουν μαζικά στην επιχειρούμενη υποβάθμιση της περίθαλψης του Ελληνικού λαού και στον ευτελισμό του ιατρικού σώματος, συμμετέχοντας στην Απεργία όλων των Ιατρικών Συλλόγων και του ΠΙΣ..

Ο Πρόεδρος
Χρήστος Απ. Μαντάς 

Ο Γεν. Γραμματέας
 Ιωάννης Σ. Μυροφόρου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου