Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου ζητά να μην καταργηθεί η υποχρεωτική δημοσίευση των ισολογισμών των εταιριών στις εφημερίδες

Την ώρα που οι περιφερειακές εφημερίδες περιμένουν εναγωνίως να ληφθούν κάποια μέτρα για να εξασφαλιστεί η βασιμότητα τους μετά από τα αλλεπάλληλα κτυπήματα που δέχθηκαν (κατάργηση ταχυδρομικής και τηλεφωνικής ατέλειας, εξαφάνιση της κρατικής διαφήμισης κλπ.), έρχεται η κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών με υποχρεωτική ανάρτηση στο διαδίκτυο, (και η παραφιλολογία που την συνοδεύει για κατάργηση όλων των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων) να τους δώσει την χαριστική βολή ...
Αυτό θα γίνει με την κατάργηση του Κ.2190/1920 που επιβάλει τη δημοσίευση των ισολογισμών των εταιρειών στις εφημερίδες για να εξασφαλίζεται η αξιοπιστία, η ασφάλεια, η ενημέρωση και η προστασία των συναλλασσόμενων με τις εταιρείες, με επιχειρούμενη παράλληλα κατάργηση και των υποχρεωτικών καταχωρήσεων των Δήμων κλπ. που διέπονται από το Ν. 3548/07.
Η ΕΙΕΤ συντάσσεται με όλες τις ενώσεις περιφερειακού τύπου, την ΕΣΗΕΛ, την ΠΟΕΣΥ και την ΕΙΗΑΕ κατά της κατάργησης ενός καθεστώτος που ισχύει 90 χρόνια και ζητάει άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επικρατείας για να αποτραπεί η ανάρτηση των ισολογισμών και των υποχρεωτικών καταχωρήσεων σε διαφόρων ειδών ιστοσελίδες αμφιβόλου ποιότητας και αξιοπιστίας (όπου τα στοιχεία μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλοιωθούν...).
Η κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών θα ισχύσει από 1-4-2012 που λήγει η 4ετής παράταση που είχε δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάργηση της.
Ζητάμε να παραμείνουν οι δημοσιεύσεις στις εφημερίδες όπως απαιτεί ο νόμος περί ανωνύμων εταιρειών και παράλληλα να ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν ουσιαστικά προβλήματα που καθιστούν πλέον αδύνατη την βιωσιμότητα των εφημερίδων της περιφέρειας, εκτός και αν οι πολιτικές δυνάμεις δεν θέλουν την έκδοση εφημερίδων στην ελληνική περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου