Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Οργή στο Εργατικό Κέντρο για ΙΚΑ και νοσοκομείο! - Μαύρα μαντάτα για το Μικροβιολογικό

Στον εισαγγελέα η Λ. Καλαμάτα με στοιχεία και μια «δήλωση – βόμβα»!..
Ξεχείλισε πλέον το ποτήρι της υπομονής με την απαξίωση και υπολειτουργία των δομών Υγείας στη Ρόδο και συγκεκριμένα στο ΙΚΑ και το Νοσοκομείο. Υπό την πίεση των εργαζομένων, που καθημερινά ταλαιπωρούνται ακόμα και για απλές ιατρικές εξετάσεις, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου προσανατολίζεται σε δυναμικές κινητοποιήσεως, με την ελπίδα ότι ίσως ξυπνήσουν οι αρμόδιοι και δώσουν λύσεις στα συσσωρευμένα, εδώ και πολύ καιρό, προβλήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η μορφή των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα στις 7 μ.μ στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου και στην οποία θα λάβουν μέρος τα μέλη της διοίκησής του και τα μέλη των σωματείων του δημόσιου τομέα που ταλαιπωρούνται από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις δομές υγείας.
Δήλωση βόμβα από Λ. Καλαμάτα
Ειδικά για το νοσοκομείο η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κατέθεσε χθες στον εισαγγελέα φάκελο με υπόμνημα του Συλλόγου, το οποίο συνοδεύεται με αναφορές των προϊσταμένων όλων των τμημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας χαρακτήρισε ως πολύ σοβαρά τα όσα αναφέρουν στα κατατεθέντα έγγραφα και μάλλον θα υπάρξει διερεύνησή τους από τη δική του πλευρά.
 
Εκτός από τις ελλείψεις σε προσωπικό, γίνονται αναφορές και σε ιατρικά υλικά, ακόμη και σε σύριγγες για παρακεντήσεις. Εξ αιτίας των ελλείψεων αυτών ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στην Αθήνα. Ακόμα διεκτραγωδούνται και πολλά άλλα. Η κ. Λ. Καλαμάτα όταν της ζητήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τα έγγραφα που κατέθεσε στον εισαγγελέα, απάντησε με μια δήλωση που συνδέεται με την ίδια υπόσταση και την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου «Είναι μια δήλωση βόμβα» σχολίασαν όσοι ήταν παρόντες και την άκουσαν!..

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββας Χατζησάββας δήλωσε:  «Την Δευτέρα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου μαζί με τα Σωματεία του δημόσιου τομέα και το παράρτημα της ΑΔΕΔΥ   θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη για να συντονίσουμε τις δράσεις μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας της περιοχής μας .Και το Νοσοκομείο και το ΙΚΑ και ο ΕΟΠΠΥ αντιμετωπίζουν προβλήματα και οι ασφαλισμένοι δεν βρίσκουν ανταπόκριση από τις υπηρεσίες Υγείας της περιοχή μας. Θα κάνουμε ανάλυση του προβλήματος και θα αποφασίσουμε πως θα αντιδράσουμε δυναμικά για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα. Αυτή την στιγμή και η λειτουργία του ΙΚΑ είναι απαράδεκτη και ο ΕΟΠΠΥ βρίσκεται σε μαύρο χάλι, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι.Το μικροβιολογικό του ΙΚΑ εξακολουθεί να μη λειτουργεί, όπως και τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου και τα τακτικά χειρουργεία του.»

Σημειώνεται ότι το Μικροβιολογικό του ΙΚΑ βρίσκεται εκτός λειτουργίας εδώ και δύο εβδομάδες, καθώς βγήκε «οφ» από την εγκατάλειψη και τη μη συντήρηση των μηχανημάτων, την έλλειψη ανταλλακτικών για την επαναλειτουργία τους, αλλά και την έλλειψη υλικών, απαραίτητων για τη λειτουργία, του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου.

Η κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ έχει ενημερωθεί προ πολλού, αλλά φως δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Το πιο απογοητευτικό απ’ όλα είναι ότι το κεντρικό τμήμα προμηθειών στην Αθήνα, απάντησε σε υπάλληλο του ΙΚΑ Ρόδου «κάντε ό,τι μπορείτε, ούτε εμείς έχουμε διαθέσιμα ανταλλακτικά και υλικά για να σας στείλουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου