Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Παράσταση διαμαρτυρίας στη εφορία της Σύρου για το χαράτσι της ΔΕΗ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία της Σύρου, πραγματοποίησαν μέλη της Επιτροπής ενάντια στα χαράτσια αλλά και του Συντονιστικού Σωματείων και εργαζομένων Ν. Κυκλάδων, την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, διαμαρτυρόμενοι για το Χαράτσι – κεφαλικό φόρο που έχει επιβληθεί μέσα στον λογαριασμό της ΔΕΗ.
Οι διαμαρτυρόμενοι συναντήθηκαν με τον έφορο κ. Γεώργιο Σπανό αλλά και την Προϊσταμένη του Εισοδήματος κα Μ. Βρανίκου οι οποίοι εξήγησαν ότι από το τέλος των ακινήτων απαλλάσσονται όσοι έχουν πραγματική αδυναμία να το πληρώσουν ή είναι άρρωστοι, όσοι δεν έχουν εισοδήματα ή είναι άνεργοι και οι οποίοι πρέπει να υποβάλλουν μία αίτηση είτε στο e-mail του υπουργείου είτε στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ, η οποία βεβαίως αφού επεξεργαστεί τότε το υπουργείο στέλνει μια κατάσταση στην Δ.Ο.Υ με αυτούς που απαλλάσσονται από το τέλος.
Να σημειωθεί ότι από την στιγμή που κατατίθεται η αίτηση, το υπουργείο ενημερώνει την ΔΕΗ και έτσι δεν γίνεται καμιά διακοπή ρεύματος μέχρι η αίτηση να εξεταστεί. Η αίτηση μπορεί να γίνει όταν υπάρχει κατοχή ενός μόνο ακινήτου αυτό το οποίο ιδιοκατοικείται και υπάρχει ταυτόχρονα και απουσία εισοδήματος.
ΠΗΓΗ: http://www.syrostoday.gr/

Η Επιτροπή ενάντια στα χαράτσια και το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων, μετά τη συνάντηση, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Η κυβέρνηση ψεύδεται ασύστολα λέγοντας ότι με τη διαδικασία των εξαιρέσεων, μέσω αιτήσεων στην εφορία, θα εξαιρεθούν όσοι έχουν ανάγκη, ενώ στην πράξη τίποτα δεν εφαρμόζεται. Την ίδια στιγμή εξαγγέλλει την ενοποίηση όλων των φόρων που έχει επιβάλει στην προσωπική ακίνητη περιουσία στο χαράτσι, προκειμένου να ανοίξει ο νέος κύκλος εκβιασμών με το ρεύμα.
Το χαράτσι δεν είναι τέλος, αλλά φεουδαρχικός φόρος επικυριαρχίας. Τα έσοδα που κυβέρνηση και τρόικα επιδιώκουν να συγκεντρώσουν, δεν πάνε σε μισθούς και συντάξεις που πετσοκόβονται, ούτε σε σχολειά και νοσοκομεία που κλείνουν. Οδεύουν κατευθείαν στην αποπληρωμή των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων. Τα χαράτσια είναι εργαλείο για να εξαθλιωθούν και να γονατίσουν οι εργαζόμενοι και ολόκληρος ο Ελληνικός λαός, καθώς μόνο έτσι μπορεί να αποδεχτεί μισθούς 300 € και Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, Επόπτες και Επιτήρηση, το ξεπούλημα της χώρας του και την υποθήκευση της ίδιας του της ζωής. Όσο πληθαίνουν αυτοί που αντιστέκονται και δυναμώνει η μεταξύ τους αλληλεγγύη, τόσο εκμηδενίζονται οι πιθανότητες να κοπεί το ρεύμα.. Στην εξαθλίωση που μας επιβάλουν απαντάμε με αλληλεγγύη, ενότητα, λαϊκή οργάνωση και αντίσταση.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ"
ΠΗΓΗ: http://www.apopsy.gr/od_links.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου