Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Κραυγή αγωνίας εκπέμπει ο δήμος Κάσου

Κραυγή αγωνίας εκπέμπει ακόμη μια φορά το δήμος Κάσου προς το Υπουργείο Εσωτερικών, στον αρμόδιο υφυπουργό Πάρι Κουκουλόπουλο για τη στελέχωση μικρών δήμων όπως αυτός της Κάσου. Το σχέδιο νόμου που υποτίθεται ότι θα αντιμετώπιζε τέτοια προβλήματα, δεν έχει καμία τέτοια διάταξη με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν δήμοι νησιών όπως η Κάσος, η Χάλκη και άλλα να μείνουν χωρίς προσωπικό! Στο δήμο Κάσου υπάρχει ένας διοικητικός υπάλληλος και 4 οχταμηνίτες για την υπηρεσία καθαριότητας και τίποτε άλλο… Στο τέλος αν δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη, ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος του Δ.Σ θα κάνουν όλες τις δουλειές του δήμου! Η τελευταία επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος Κάσου Δημήτρης Ερωτόκριτος που για μια ακόμη φορά ζητά στο πολυνομοσχέδιο για την …θεραπεία των ατελειών του Καλλικράτη να υπάρξει μέριμνα για τη στελέχωση των μικρών δήμων είναι η παρακάτω:
Θέμα: «Στελέχωση Δήμου Κάσου»
Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ


Σε συνέχεια των προσωπικών επαφών (σύσκεψη ΥΠ.ΕΣ 1/12/2011), τηλεφωνικών επικοινωνιών και έχοντες υπόψη το σχέδιο νόμου υπό έγκριση «περί ρυθμίσεων για την τοπική ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, λοιπές διατάξεις» και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την στελέχωση μικρών δήμων όπως αυτό της Κάσου Δωδεκανήσου, δεν αναφέρεται σε κανένα σημείο, παρά τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις σας στα περιλαμβανόμενα, την τροποποίηση περί προσλήψεων.
Ζητάμε να συμπεριληφθούν στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο οι δυνατότητες πρόσληψης σε μικρούς νησιώτικους υποστελεχωμένους δήμους και να προβλεφθεί το ελάχιστο προσωπικό που απαιτείται, για την εύρυθμη λειτουργία ενός Καλλικρατικού Δήμου.
Ο Δήμαρχος Κάσου
Δημήτριος Εμμ. Ερωτόκριτος
Απο την εφημερίδα Γνώμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου