Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού-Νηπιαγωγείου Σχολείου Άνω Σύρου κατά της νέας συγχώνευσης σχολικών μονάδων

Άνω Σύρος 8 Φεβρουαρίου 2012
Δελτίο Τύπου
Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει και φέτος τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων Α'/θμιας και Β'/θμιας εκπαίδευσης. Μέχρι τις 24 Φλεβάρη θα πρέπει να κατατεθούν οι προτάσεις των Δ/ντών Εκπαίδευσης στα Δημοτικά Συμβούλια, τα οποία με τη σειρά τους να γνωμοδοτήσουν έτσι ώστε στις 3 Μαρτίου να διατυπωθούν, οι εισηγήσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Είναι, βλέπεται, ο περσινός σχεδιασμός του Υπουργείου για τις συγχωνεύσεις – κατάργηση σχολικών μονάδων που οδήγησε στη “βελτίωση” της παρεχόμενης εκπαίδευσης, με σχολεία χωρίς βιβλία, με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και τη συρρίκνωση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών αλλά και των λειτουργικών εξόδων των σχολικών μονάδων.

Έρχεται τώρα η κυβέρνηση της «Εθνικής Σωτηρίας», αφού διαπραγματεύτηκε το συμφέρον του ελληνικού λαού ενόψει του νέου Μνημονίου, να επιβάλλει επιπλέον δραστικές περικοπές στο κοινωνικό κράτος και να παραδώσει ότι δημόσιο αγαθό απόμεινε.
ΚΑΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ.
Χαιρετίζουμε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία που προέρχεται από τον χώρο των εκπαιδευτικών και ενώνουμε τη φωνή μας για το μέλλον των παιδιών μας. θεωρώντας πως αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα που οδηγεί...
σε κοινό μέτωπο υπεράσπισης του δικαιώματος στη μόρφωση, για ένα δημόσιο ενιαίο 12χρονο σχολείο της χειραφέτησης και της κριτικής συνειδητοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου