Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

24 Φλεβάρη μαζικό συλλαλητήριο για τα προβλήματα της υγείας στην Κω... Ποιοι φορείς συμμετέχουν...


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Φλεβάρη η σύσκεψη φορέων με θέμα προβλήματα στο χώρο της Υγείας-ΕΟΠΥΥ με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν η Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου,ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω, ο Ιατρικός Σύλλογος Κω, ο Σύλλογος Ιατρών ΙΚΑ Κω, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω, το Σωματείο Συνταξιούχων και Βοηθηματούχων Κω, μέλη του ΣΕΜΜΕΚ, τοπική γραμματεία ΠΑΜΕ.
 Κοινή διαπίστωση όλων ότι τα προβλήματα της Υγείας είναι χρόνια. Οι λύσεις που προσπάθησαν το προηγούμενο διάστημα να δώσουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν πρόσκαιρες και ευκαιριακές και δεν έλυσαν σε καμία περίπτωση τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες του λαού για παροχές υγείας υψηλές αναβαθμισμένες και αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν.
Η υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών υγείας είτε Νοσοκομείο είτε υγειονομικές υπηρεσίες ΙΚΑ έχει ως αποτέλεσμα την απαράδεκτη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, τις αφόρητες συνθήκες εργασίας του συνόλου του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων,την όλο και μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Κοινή αποδοχή επίσης όλων των φορέων είναι ότι κατάσταση που διαμορφώνεται στον χώρο της Υγείας με τον κανονισμό λειτουργίας του Ενιαίο Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που έρχεται να εφαρμόσει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ είναι άκρως επικίνδυνη. Ερχεται ως συνέχεια της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής που θέλει να επιβάλλει το κεφάλαιο προκειμένου να διασώσει την κερδοφορία του μέσα στην οικονομική κρίση.
Οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων φορέων επιστημόνων και υγειονομικών ήταν άκρως αποκαλυπτικές εως ανατριχιαστικές για να επιβεβαιώσουν την εκτίμησή του Εργατικού Κέντρου ότι το ζήτημα της υπεράσπισης ενός Αποκλειστικά Δημόσιου Φορέα Υγείας δεν είναι υπόθεση μόνον των υγειονομικών αλλά του συνόλου της εργατιάς και των λαϊκών στρωμάτων.
Το διεκδικητικό πλαίσιο που τέθηκε από πλευράς Εργατικού Κέντρου είναι αυτό που πηγάζει από τις λαϊκές ανάγκες και πιστεύει ότι η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, κοινωνικό δικαίωμα, δεν είναι εμπόρευμα να πουλιέται και να αγοράζεται.

Οι συμμετέχοντες φορείς συμφώνησαν να παλέψουν μαζί για την ανάπτυξη και στο τόπο μας τέτοιων αποτελεσματικών λαϊκών αγώνων, που θα καταλήξουν σε ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, ενιαίο και καθολικό, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.
Για τον σκοπό αυτό στις 24 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. στην πλ. Ελευθερίας.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους εργαζόμενους,φορείς ,συλλόγους να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής.
Πηγή: aegeanews24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου