Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Eργαζόμενοι νοσοκομείου Κω - Πολλά τα προβλήματα και οι ελλείψεις

Καλούν τον κόσμο στο συλλαλητήριο για την υγεία την Παρασκευή...
Οι ασφαλείς και ολοκληρωμένες παροχές υγείας αποτελούν ένα πάγιο αίτημα και δικαίωμα των κατοίκων των νησιών μας. Δυστυχώς, όμως, οι εκάστοτε αρμόδιοι με το πρόσχημα της ιδιαιτερότητας των νησιών και του μεγάλου κόστους που αυτή συνεπάγεται, έχουν αφήσει τους νησιώτες ουσιαστικά στο έλεος του θεού. Με την υπογραφή του δευτέρου μνημονίου, στο οποίο ρητά αναφέρονται οι δραστικές περικοπές στην υγεία, η συγχώνευση νοσοκομείων και η κατάργηση κάποιων από αυτά είναι βέβαιο πως οι συνθήκες των παροχών υγείας στα Δωδεκάνησα θα χειροτερέψουν.

Ήδη το νοσοκομείο της Κω αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα λόγω της ακαταλληλότητας του κτιρίου, των ελλείψεων σε ιατρικό εξοπλισμό και φαρμακευτικό υλικό, την έλλειψη ιατρών σε κύριες ειδικότητες όπως αυτή του παιδιάτρου. Βασικότερο, όμως, όλων είναι η έλλειψη του προσωπικού. Συγκεκριμένα, από τις 220 προβλεπόμενες θέσεις της Νοσηλευτικής, Διοικητικής και Παραϊατρικής Υπηρεσίας καλύπτονται οι 102, δηλαδή το ποσοστό στελέχωσης του νοσοκομείου μας ανέρχεται μόλις στο 46%! Αποτέλεσμα αυτής της υποστελέχωσης είναι να αναγκάζεται το προσωπικό να εργάζεται διπλοβάρδιες, μειώνοντας την αποδοτικότητά του, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ασθενών.


Επιπλέον, η συνεχής μείωση του προσωπικού και η διαρκής αύξηση των προσερχομένων ασθενών στο νοσοκομείο μας, λόγω της οικονομικής τους αδυναμίας να επισκέπτονται εξωτερικούς ιατρούς και ιδιωτικές κλινικές όπως έκαναν στο παρελθόν, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στη συγχώνευση κλινικών και στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
Γι’ αυτούς τους λόγους είναι επιτακτική ανάγκη να αγωνιστούμε όλοι μας για την καλυτέρευση των συνθηκών και των παροχών υγείας στο νησί μας. Εμείς, ως σωματείο εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου - Κ.Υ. Κω, χαιρετίζουμε την προσπάθεια του Εργατικού Κέντρου Κω, που διοργανώνει συλλαλητήριο στις 24 Φλεβάρη στις 18:00 στην Πλατεία Ελευθερίας με θέμα τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, δηλώνουμε παρόντες και προσκαλούμε όλους τους πολίτες να συμπορευτούν μαζί μας στη διεκδίκηση της δωρεάν, δημόσιας υγείας, που είναι δικαίωμα όλων μας.

Από το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Κω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου