Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Guardian: Ο ήρωας της αντίστασης Μανώλης Γλέζος καταγγέλει τις περικοπές


Ένα εκτενές ρεπορτάζ για τον ήρωα της Ελληνικής αντίστασης, Μανώλη Γλέζο, έχει η εφημερίδα Guardian στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Το δημοσίευμα έχει τίτλο "Ο ήρωας της ελληνικής Αντίστασης στον πόλεμο καταγγέλει τις περικοπές της Ε.Ε."και προσθέτει "Ο Μανώλης Γλέζος επιτίθεται στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται σε πάνω από 20 χώρες παγκοσμίως".
Το ρεπορτάζ αναφέρει το σύγχρονο αγώνα που κάνει ο Μανώλης Γλέζος, ο ήρωας όπως συνεχώς το τονίζει, και το κάλεσμα που κάνει στους Έλληνες να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν. "Κάνει έκκληση στους διαδηλωτές να ανατρέψουν ένα σάπιο σύστημα" αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το άρθρο τονίζει τη γενναιότητα του Μανώλη Γλέζου και τη σπουδαία προσωπικότητα του και μάλιστα όπως αναφέρει εκφράζει τους χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στις πλατείες και έξω από τις πρεσβείες. Δεν είναι η πρώτη φορά που μεγάλο έντυπο διεθνούς εμβέλειας κάνει αφιέρωμα ή αναφέρει δηλώσεις του ήρωα της ελληνικής Αντίστασης. Πρόσφατα όπως σας είχε ενημερώσει το mediagate.gr το περιοδικό Nouvel Observateur είχε αφιέρωμα στο Μανώλη Γλέζο λέγοντας "M. Γλέζος - Ο αντιστασιακός που έγινε διαμαρτυρόμενος".
Τέλος, το ρεπορτάζ αναφέρει το μήνυμα ευχαριστίας του Μανώλη Γλέζου προς τους λαούς που μας συμπαρίστανται. "Τους είμαστε ευγνώμονες. Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι δε θα το βάλουν κάτω και θα πάρουν τη ζωή στα χέρια τους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου